De nominerede til Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr er nu offentliggjort!

Efter et rekord antal af indstillinger til begge kategorier, er de endelige nominerede restauranter til priserne nu fundet.

   

Når juryen skal forbi de nominerede restauranter og smage på de indstillede retter, skal de for alvor have det store kort over Danmark med sig. De nominerede restauranter er i år mere fordelt end nogensinde før, og juryen kan derfor se frem til flere besøg i både Nordjylland, Midtjylland, København og Fyn. 

At flere landsdele er med i konkurrencen kan også tolkes som en klar indikation på, at flere restauranter ser stort potentiale i prisernes fokus på kategorierne Gris og Fisk & Skaldyr. Kategorierne sigter mod at fremme retter, hvor kreativitet, nyskabelse, velsmag og den specifikke råvarer, er i centrum. 

Derfor er det en stor glæde at se, at så mange indstillinger er kommet ind i år. 

"Det er efterhånden lidt af en kliche at sige der var mange gode bud, men det har aldrig været mere rigtigt. Indstillingerne har udvist meget højt teknisk og smagsfagligt niveau, og kreativiteten har aldrig haft det bedre. Det understreger budskabet om at de danske kokke er utroligt dygtige, og når man stiller dem et kreativt benspænd, så tændes der er gastronomisk gnist i dem. Det samme kan siges om kategorien for Fisk og Skaldyr. Fisk og skaldyr er et kæmpe fokuspunkt for kokkene, der igen slår fast at de kan og vil være kreative havets råvarer. Hvis niveauet i indstillingerne matcher menuerne ude i landet, så kigger vi ind i en utrolig spændende og smagfuld fremtid for fisk og skaldyr", fortæller Anders Nicolajsen, Chefkonsulent for Gastronomi og Foodservice i Landbrug & Fødevarer.

 

De nominerede til Årets Ret med Gris 2023 er:

 

De nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2023 er:

 

Du kan følge med i begge konkurrencer på goderåvarer.dk eller på Instagram-siden
 Årets Ret med Gris (@aarets_ret_med_gris)

 

Hold dig opdateret med andre arrangementer og nyheder målrettet dig som madprofessionel >> Tilmeld dig vores nyhedsbrev (goderaavarer.dk)