De nominerede til Kantineprisen 2023 er fundet og klar til Cook Off

Landbrug & Fødevarer uddeler igen i år den prestigefyldte Kantinepris til et køkken i særklasse. Kantineprisen 2023 uddeles i år til en kantine, der kan noget ekstraordinært og besidder Det Økologiske Spisemærke i sølv.

 

Kantineprisen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest for at udvikle deres køkken og spiseoplevelse. Kantinebranchens talenter rykker og fortjener anerkendelse for deres mange gastronomiske talenter.

Nu er de nominerede til Kantineprisen 2023 fundet, og gennem sommeren vil kantinerne få uanmeldt besøg af juryen.

”Niveauet har aldrig været så højt blandt de indstillede køkkener som i år. Vi ser i juryen frem til at komme ud og opleve de nominerede kantiner i deres rette element og vurdere, hvordan de arbejder. I år har vi sat ekstra fokus på økologien, og vi glæder os til at se, hvordan køkkenerne favner de økologiske råvarers mange facetter. Med dette års nominerede har vi et helt ekstremt stærkt felt, og det bliver spændende at se de nominerede vise os og resten af landet, hvad de kan på vores Cook Off på Bornholm til ”Sol over Gudhjem”, udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede til Kantineprisen 2023 er:

  • Gorrissen Federspiel, København, køkkenchef Stefan Hansen og team
  • Det Europæiske Miljøagentur, København, køkkenchef Pii Vesterlund Larsen og team, LOCA Gruppen
  • Rambøll A/S, Aarhus, køkkenchef Brian Sylvest Pedersen og team, ISS A/S

Cook Off til ”Sol over Gudhjem” på Bornholm
Som noget nyt sættes der i år sejl mod solskinsøen i Østersøen, da de nominerede kantiner skal konkurrere i en ”Cook Off” på det store kokkeevent ”Sol over Gudhjem” på Bornholm d. 24. juni 2023. Her skal repræsentanter fra de nominerede køkkener dyste mod hinanden og vise det professionelle dommerpanel og de mange tilskuere, hvad de kan, når de med udgangspunkt i lokale- og økologiske råvarer skal lave mad til mange på scenen ved havnen i Gudhjem.

Tillykke til de tre nominerede!

Vinderen af Kantineprisen 2023 offentliggøres til Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, på Hindsgavl Slot på Fyn d. 19. september.

Yderligere information: Seniorkonsulent Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer, mobil: 3063 7372 eller mail krpg@lf.dk

Pressemeddelelse og logoer hentes via dette link

 

KANTINEPRISEN 2023

Landbrug & Fødevarer uddeler igen i år Kantineprisen til den kantine, der går forrest for at skabe den bedste spiseoplevelse med fokus på økologi, sensorik og smag. Selvom prisen er uddelt mange gange før, er det dog ikke nogen nem opgave for juryen at finde vinderen – og i år bliver prisen endnu mere prestigefyldt. Ikke nok med at kantinen i 2023 skal have styr på økologien, så sættes der også ekstra fokus på gastronomien og smagen.

3 nominerede skal dyste videre under Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem
Som noget nyt i år, har Kantineprisen allieret sig med Sol over Gudhjem den 24. juni. Det overordnede niveau i landet bedste kantiner er nemlig så højt, at de dygtige kokke i kantinerne sagtens kan matche stjernekokkene – særligt når der skal laves mad til mange. De nominerede kantiner deltager i en cook-off, hvor de på lige fod med landets ypperste kokke skal testes i teltene på Sol over Gudhjem, når der skal laves mad til mange. Dommere vurderer her hvordan der arbejdes med den sensoriske oplevelser, der begejstrer gæsterne og smagen sættes i højsædet. Resultatet herfra, bidrager til den samlede score, der udgør året bedste kantine. Se programmet for dagen på Sol over Gudhjem her. 

Se medlemmerne af Kantineprisens jury her. 

De 3 nominerede kantiner inviteres  til ”Kantineprisen cook-off” der afholdes i samarbejde med Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, den 23. og 24. juni, 2023. Resultatet herfra bidrager til den samlede score, der udgør året bedste kantine.

Kantineprisen er i 2023 finansieret af: Fonden For Økologisk Landbrug