3 værktøjer til hjælp for professionelle køkkener til at lave mad der er bedre for klimaet og sundheden

Opskrifter, dialogværktøjer og efteruddannelse skal hjælpe madprofessionelle i offentlige og private køkkener med at lave mad, som tager hensyn til sundhed og klima.

Fødevarestyrelsen har sammen med Rådet for sund mad og 14 organisationer, herunder Landbrug & Fødevarer, lanceret en pakke med 3 værktøjer, som personalet i offentlige og private køkkener har efterspurgt.

Værktøjerne tager udgangspunkt i De Officielle Kostråd, som er en vejviser på råvareniveau til, hvordan blandt andet kantiner kan sikre sig at følge kostrådene, når de laver mad til deres gæster. Kostrådene beskriver, hvilke mængder af de forskellige råvarer, der skal indgå i frokostmåltidet i løbet af en uge, for at maden lever op til anbefalingerne. Her har både fødevarer fra dyre- og planteriget en plads, da de hver især bidrager væsentligt til den sensoriske- og ernæringsmæssige kvalitet i måltiderne. 

Værktøjskassen består af

  1. 40 nye ernæringsberegnede og skalerbare- opskrifter

  2. Et tilbud om efteruddannelse/kursus for at blive bedre til at lave velsmagende, klimavenlige og sunde måltider

  3. Samt kommunikationsmaterialer, der skal hjælpe personalet med at gøre op med myter om den planterige mad og hjælpe med at formidle gevinsterne ved sund og klimavenlig mad.

LÆS MERE OM DE 3 NYE VÆRKTØJER HER


LÆS PRESSEMEDELELSEN HER