Nu kan du indstille til Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024

Kender du til - eller er du selv en af de mange talentfulde kokke - der har disse fantastiske råvarer på menuen? Så fremsend indstillingen via goderåvarer.dk. Vinderne kåres i november til et stort awardshow i København i forbindelse med uddelingen af White Guide 2024.

De prestigefyldte kokkekonkurrencer Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr, som er en del af Landbrug & Fødevarers højt profilerede prisuddelinger, er nu tilbage i år 2024. Her hyldes det gastronomiske håndværk og de bedste råvarer, og det er nu muligt at indstille kandidater til dette års priser. Vær med til at fejre smag og kreativitet i dansk gastronomi! 

Flere højgastronomiske indstillinger end nogensinde før

I Danmark oplever vi en stigende anerkendelse i den gastronomiske verden med et voksende antal Michelin-stjerner, der tilføjes til de danske restauranter - senest med 44 stjerner. Udviklingen vidner om et markant løft af niveauet for dansk gastronomi. Dette afspejles også i indstillingerne til priserne Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr.

Niveauet højnes fra år til år og de mange indstillinger demonstrerer en imponerende kreativitet og teknisk kunnen, som løfter standarderne for, hvad der kan opnås med danske råvarer som fisk og gris.

Det er skønt at se, hvordan branchen konstant fornyer sig og dygtiggør sig på alle fronter, fra bæredygtighed og råvarevalg til innovative tilberedningsmetoder og smagssammensætninger. Denne vedvarende udvikling og professionalisme lover godt for fremtiden og cementerer Danmarks position som en gastronomisk frontløber”, tilføjer Anders Nicolajsen, chefkonsulent for gastronomi og foodservice fra Landbrug & Fødevarer.

En skarp jury

Juryen består af en flok prominente og rutinerede mad-eksperter der skal smage, dufte og votere sig gennem dette års nominerende retter. Smagen er i centrum, og det forventes at der bliver eksperimenteret med nye smagskombinationer.

De 6 jurymedlemmer er:

  • Svend Rasmussen (tv-vært, kok og madanmelder v. TV2)
  • Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder v. WhiteGuide, Børsen & Politiken)
  • Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
  • Daniel McBurnie, (kok og køkkenchef)
  • Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
  • Anders Nicolajsen (chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer)

 

Du kan indstille ved at udfylde de nedenstående tilmeldingsformularer, eller via de individuelle sider for priserne. Her kan du læse mere om tidligere vindere, hvordan konkurrencen fungerer og meget mere.

Årets Ret med Gris 2024 og Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024