Danmarks første grønne kokketræf 2024

Flere grønne retter skal på menuen i danske restauranter – ikke med pisk, men med gulerod! Vi ønsker at inspirere til, hvordan grønne retter kan være både velsmagende og kulinarisk kreative.

Foto: Rasmus Palsgård

En ny æra i grøn gastronomi?

I oktober 2024 præsenterer vi Danmarks Første Grønne Kokketræf! En begivenhed, der sætter grøntsagerne i centrum af dansk gastronomi. Dette eksklusive event markerer begyndelsen på en flerårig indsats for at lokke kokkene til at tænke grønnere, og til at bruge flere lokalproducerede grønne råvarer, der kan demonstrere hvordan økologi og bæredygtighed kan være både smagfuldt og inspirerende.

En eksklusiv debut i Mikkel Maarbjergs spritnye restaurant VIE

I samarbejde med den anerkendte topkok Mikkel Maabjerg præsenterer vi dette event i hans spritnye restaurant, VIE, i Nordhavn. Denne private pre-launch, der finder sted fem dage før den officielle åbning af restauranten, giver en enestående mulighed for at opleve VIE’s innovative tilgang til grøn gastronomi. I de elegante rammer vil Maabjerg demonstrere, hvordan økologiske og lokale råvarer kan transformere gastronomiske oplevelser og sætte en ny standard for grøn madlavning.

"Danske gastronomer er verdensklasse og kan skabe nye dimensioner af grøn velsmag med de bedste råvarer. Gæsterne søger lystbetonede oplevelser, så grønne menuer skal serveres med gulerod, ikke pisk. Jeg er overbevist om, at topkokke kan gentage succesen fra det nordiske manifest og sætte en ny standard for grøn gastronomi." - Fortæller Anders Nicolajsen, Projektleder og Chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice hos Landbrug & Fødevarer.

Et møde med gastronomiens elite

Som en integreret del af dette prestigefyldte event, kan deltagerne se frem til at møde nogle af Danmarks mest anerkendte kokke:

  • Bjarke Jeppesen – Årets Kok 2024 og køkkenchef på Treetop
  • Christoffer Sørensen – Køkkenchef på Restaurant Studio
  • Daniel McBurnie – Køkkenchef på Restaurant LYST
  • Elisabeth Madsen – Bocuse d’Or vinder og dessertkok
  • Sebastian Holberg – Bocuse d’Or EU vinder 2024

En ny standard for grøn gastronomi?

Danmarks Første Grønne Kokketræf er mere end blot en enkeltstående begivenhed; det markerer starten på en flerårig strategisk indsats for at integrere grøntsager på innovative og spændende måder i moderne gastronomi. Med fokus på bæredygtighed og økologi – og vigtigst af alt: SMAGEN – sigter indsatsen mod at inspirere gastronomiske fagfolk til at skabe nyskabende og smagfulde grøntsagsretter, der er så lækre, at gæsterne ikke kan lade være med at vælge dem.

Ønsker du at vide mere?

Vil du gerne vide mere om Danmarks Første Grønne Kokketræf eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Projektleder og Chefkonsulent Anders Nicolajsen, ved at sende en mail via linket her

 

 

 

Projektet er støttet af Plantefonden