Kantinegæstens Stemme 2024

NY ANALYSE: Kantinerne gør det godt, men der kunne godt være mere fokus på råvarers kvalitet, oprindelse og produktionsform. Læs analysens vigtigste pointer her

Landbrug & Fødevarer sætter i denne undersøgelse fokus på gæsters oplevelser og holdninger til den kantine, som de har adgang til enten via deres arbejde eller studie.
1500 danskere med adgang til kantine har deltaget i undersøgelsen.

Her er de 3 af de vigtigste pointer: 

  •  Kantinerne må gerne udfordre gæsterne med anderledes råvarer eller smage – men heller ikke for meget. Der skal nemlig samtidig være fokus på velkendt mad der mætter.
  • 45 % foretrækker, at der er valgmuligheder med kød hver dag i deres kantine, men for flertallet af gæsterne er kvaliteten af kødet i retten vigtigere end mængden.
  • 1 ud af 3 gæster kender ikke til, om deres kantine prioriterer dyrevelfærd eller ej. Med tanke på, at 58 % synes at ’god dyrevelfærd’ er vigtigt, understreger dette behovet for at kommunikere tydeligere om valg af råvarer, produktionsform og oprindelse. 

FIND HELE ANALYSEN HER, OG FÅ FLERE GODE POINTER DU KAN BRUGE I DIN FORRETNING