Vinderen af Køkkenprisen 2024

Lomakøkkenet på Østerbyskolen i Vejen vandt Køkkenprisen 2024 for deres enestående indsats med at skabe økologisk, bæredygtig og inkluderende skolemad!

Foto: Morten Søndergaard Beck, Marketing Media

Vinderen hyldes for inklusion og fællesskab i madlavning

Den prestigefyldte Køkkenpris 2024 blev uddelt ved Madfagligt Køkkentræf, der i år fandt sted på Nimb Hotel i København. Årets vinder, kantineleder Steffen Bækkel og ernæringsassistent Laila Holdt Bonde fra Lomakøkkenet på Østerbyskolen i Vejen, blev anerkendt for deres imponerende indsats med at gøre skolemad til et læringsrum, der fremmer økologi, bæredygtighed og brug af lokale danske råvarer. I Lomakøkkenet laves maden fra bunden, og eleverne får vigtig viden om bæredygtighed og klima – emner, der i fremtiden vil få endnu større betydning. Fællesskabet er en stærk drivkraft bag de imponerende resultater, og det er tydeligt, at skolemaden har en særlig plads på skolen, som alle værner om og er stolte af.

Lomakøkkenet på Østerbyskolen i Vejen har gjort en forskel, der strækker sig langt ud over kommunens grænser. Med en stærk opbakning fra både skolens ledelse, kollegaer og elever, har de skabt en skolemadsordning, der både styrker fællesskabet og inspirerer til sunde, økologiske måltider.

Steffen Bækkel udtaler: "Skolemad er meget mere end blot et måltid – det skaber fællesskab og udligner forskelle blandt børnene. Vi er på rette vej, og vi skal have endnu flere med på vognen."


Hvad er Køkkenprisen?

Køkkenprisen uddeles af Landbrug & Fødevarer og har til formål at fejre offentlige køkkener, der kombinerer sundhed, smag og økologi i deres måltider. Prisen hylder køkkenprofessionelle, der hæver standarden for de over én million offentlige måltider, der serveres dagligt i Danmark. I år har nomineringerne været rekordhøje, og de deltagende køkkener har alle demonstreret en enestående evne til at omsætte bæredygtige visioner til praksis.

Foto: Morten Søndergaard Beck, Marketing Media 

En fejring af offentlige køkkener

Køkkenprisen opfordrer til fortsat udvikling i offentlige køkkener med fokus på bæredygtighed og økologi. Juryen har igennem sommeren besøgt de nominerede køkkener, og resultatet kulminerede i en festlig fejring ved Madfagligt Køkkentræf.

Læs mere om Køkkenprisen, og hvordan vi hylder de offentlige køkkener, der gør en forskel for både miljøet og vores måltider.