Livet som okse
Danske landmænd tager klimaet alvorligt. Og alle dele af erhvervet arbejder konstant på at optimere og udvikle løsninger, der gør produktionen mere effektiv. Men hvad betyder det helt konkret? Det kan du læse mere om her
Kvæg
Der er stort fokus på at sikre en så klimavenlig oksekødsproduktionen som mulig. Det ses ved, at branchen hele tiden optimerer oksekødsproduktionen og effektiviserer hele kæden, med klima for øje. En undersøgelse fra Wageningen Universitet i 2011 kårede Danmark til at have den mest effektive mælkeproduktion og den tredje mest klimaeffektive oksekødsproduktion.
Det skyldes blandt andet:
-
Foderet er nøje sammensat. Det bevirker, at foderforbruget per kg kød der produceres er mindst muligt.
-
Der går ikke noget til spilde af koen – det hele bliver brugt.
-
Oksekødsproduktionen i Danmark er kendetegnet ved at have en af de laveste udledninger af drivhusgasser i verden.
-
Danmark er blandt de bedste til at avle strategisk og der er flere projekter i gang med at udvikle endnu mere klimaeffektive køer gennem avl.
-
I Det Miljøøkonomiske Råds rapport fra 2019 konkluderes det, at den danske animalske produktion er hele 50 pct. mere klimaeffektiv end animalsk produktion uden for EU
Dyk længere ned i de enkelte emner herunder.