Grøn Masterclass

Er du nysgerrig på, hvordan du skaber grønne retter, som smager så godt, at dine gæster slet ikke savner kødet? Og hvordan du forvandler madrester til grønt guld med teknikker som fermentering og upcycling?

29.04.2025

Grøn Masterclass - en del af Den grønne kokkerejse

Grøn Masterclass er årets første af sin slags og en del af vores flerårige indsats Den grønne kokkerejse. Et initiativ, der har til formål at øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener over hele foodservicesektoren. Her er fokus på grøn omstilling med smag, sanselighed og faglighed i højsædet.

Er du nysgerrig på, hvordan man skaber grønne retter, som dine gæster ikke bare accepterer, men faktisk foretrækker frem for de klassiske kødretter? Og vil du lære, hvordan madrester kan forvandles til grønt guld med fermentering, upcycling og sensoriske teknikker, der skaber reel velsmag?

Så er vores gratis masterclass’ noget for dig. Her handler det ikke om endnu en hummusopskrift eller formaninger om at spise 100 gram bælgfrugter dagligt. I stedet bevæger vi os ud i et grønt madunivers, hvor man bl.a. kan blive klogere på neurogastronomi, MUDA-organisering og praksisnære tilgange til smagsforstærkninger og grønt køkkenhåndværk. Fokus er på konkrete løsninger og teknikker, du kan bruge med det samme i dit eget køkken.

Vi ved, at ingen gider udkogte grøntsager eller kedelig råkost. Grøn omstilling skal ikke drives af løftede pegefingre eller kedelige dogmer, men af smag og begejstring. Når vi forstår, hvad gæsterne craver, kan vi udvikle nye, overraskende og velsmagende retter, der både inspirerer dig og imponerer dine gæster.

Den 29. april 2025 afholder vi årets første Grønne Masterclass. Her dykker vi ned i den sensoriske tilgang "De 5 T’er" og arbejder praktisk med upcyclede smagsgivere. Det bliver en dag fyldt med inspiration, smagsindtryk og fagligt løft.

Tilmeldingen til dette arrangement er lukket, men du kan komme på ventelisten! Skriv til vihk@lf.dk, og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for nye grønne masterclasses. Pladserne er begrænsede - men smagsoplevelserne og inspirationen er ubegrænsede!

Læs mere