Kødakademiet
Kød Akademiet samlede d. 27. august 2024 hele branchen på tværs af den danske detailhandel i skønne omgivelser i Fredericia. En branchedag fyldt med høj energi og faglighed!
27.08.2024

Dagens program nåede omkring gode indlæg, stærke oplægsholdere og talks om alt fra sortimenter, take-away til kundeadfærd og forbrugertrends.
Der blev f.eks. talt om at:
-
8 ud af 10 middagstallerkner er med kød.
-
Dansk, økologi, dyrevelfærd kan motivere.
-
Man kan justere mængden af kød frem for at fravælge.
-
Der bliver fokuseret på bedre kvalitet.
-
…der spises endnu flere måltider i kantiner, restauranter (den private foodservice)…hvordan holder vi på kunderne?
𝐅𝐫𝐞𝐦𝐭𝐢𝐝 𝐨𝐠 𝐦𝐮𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐝𝐞𝐫
Vi giver forbrugerne flere muligheder, når vi 'nørder' i råvaren, bl.a. at oksekød ikke bare er oksekød, men vi italesætter spisekvaliteten af de forskellige typer af kvæg; kalv, kvie, ko.
Samtidig med at vi anvender muligheder for at synliggøre sundheds- og ernæringsanprisninger, fx at kød+planter = kødfaktor (xink, jern, 'plantbased, animal optimized'). Siden sept. 2021 er det blevet muligt at anvende klimaanprisning på gris og kylling; 'Grisekød og fjerkræ er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk. Anprisninger kan bruges i kødkategorien i køledisken, i tilbudsavisen og på Facebook, hjemmesider mm. L&F har desuden udviklet en lang række ernærings-og sundhedsanprisninger på grisekød, okse-og kalvekød, som kan bruges direkte på pakken. Læs mere på ernæringsfokus.dk.
Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden
Kontakt


Læs mere

Livet som gris
Dyrevelfærd er et buzzword. Men hvordan vejleder du dine kunder i forhold til dyrevelfærd, når de står ved køddisken? Og hvad du kan fortælle dine gæster om det kød, I bruger i dit køkken, når det kommer til dyrevelfærd? Få et overblik her.

Smag & tilberedning
På denne side kan du finde information om tilberedning af kød, smag og sensorik samt forskellige griseracer og krydsninger

Fokus på jernmangel med World Iron Awareness Week
Hvis ikke behovet for jern bliver dækket, kan man risikere at udvikle jernmangel. Jernmangel er den mangeltilstand, som flest mennesker på globalt plan lider af. Op til 40% af danske kvinder har jernmangel i større eller mindre grad. 75% af de 18-35-årige kvinder angiver et indtag på under gennemsnitsbehovet (1). Jernmangel kan heldigvis forebygges, og det er vigtigt at få tilstrækkeligt jern gennem en sund og varieret kost.

Kød & sundhed
Forskere er langt fra enige om, hvilken betydning kød har for vores sundhed. Ny undersøgelse peger på, at en samlet sund kost betyder mere end mængden af kød.