Kødakademiet

Kød Akademiet samlede d. 27. august 2024 hele branchen på tværs af den danske detailhandel i skønne omgivelser i Fredericia. En branchedag fyldt med høj energi og faglighed!

27.08.2024

Dagens program nåede omkring gode indlæg, stærke oplægsholdere og talks om alt fra sortimenter, take-away til kundeadfærd og forbrugertrends.

Der blev f.eks. talt om at:

  • 8 ud af 10 middagstallerkner er med kød.

  • Dansk, økologi, dyrevelfærd kan motivere.

  • Man kan justere mængden af kød frem for at fravælge.

  • Der bliver fokuseret på bedre kvalitet.

  • …der spises endnu flere måltider i kantiner, restauranter (den private foodservice)…hvordan holder vi på kunderne?

𝐅𝐫𝐞𝐦𝐭𝐢𝐝 𝐨𝐠 𝐦𝐮𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐝𝐞𝐫

Vi giver forbrugerne flere muligheder, når vi 'nørder' i råvaren, bl.a. at oksekød ikke bare er oksekød, men vi italesætter spisekvaliteten af de forskellige typer af kvæg; kalv, kvie, ko.

Samtidig med at vi anvender muligheder for at synliggøre sundheds- og ernæringsanprisninger, fx at kød+planter = kødfaktor (xink, jern, 'plantbased, animal optimized'). Siden sept. 2021 er det blevet muligt at anvende klimaanprisning på gris og kylling; 'Grisekød og fjerkræ er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk. Anprisninger kan bruges i kødkategorien i køledisken, i tilbudsavisen og på Facebook, hjemmesider mm. L&F har desuden udviklet en lang række ernærings-og sundhedsanprisninger på grisekød, okse-og kalvekød, som kan bruges direkte på pakken. Læs mere på ernæringsfokus.dk.

 

Program - Kødakademiet 2024

 

Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden

Kontakt

Chefkonsulent, Markedsføring

Eva Kunnerup Mohrsen

+45 4244 1351 ekmo@lf.dk

Markedskoordinator

Dorte Storm

+45 2247 1515 dors@lf.dk

Læs mere