Køkkenprisen 2025
Vinderen af Køkkenprisen 2025 afsløres ved en prisuddeling på Økologisektionens årsmøde, d. 23. oktober 2025 på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
23.10.2025 | Kalø Økologisk Landbrugsskole, Rønde

De offentlige køkkener viser vejen
Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles Køkkenprisen – og i år har indstillingsfeltet endnu en gang bekræftet, at offentlige måltider er meget mere end mad på en tallerken. De er vigtige pejlemærker for både folkesundhed, økologi og velfærd.
Offentlige måltider med både mening og smag
Der bliver hver dag serveret mere end en million offentlige måltider i Danmark – fra børnehaver til hospitaler. Med Køkkenprisen hyldes de køkkener og fagfolk, der tør gå forrest og løfter kvaliteten i hele sektoren gennem økologisk håndværk, ansvarligt råvarevalg og en konstant udvikling af det gastronomiske niveau.
”Årets indstillinger har vist en stærk faglighed og stort engagement på tværs af landet. Det er tydeligt, at offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling – og i at skabe sunde, velsmagende måltider med mennesket i centrum. Det er unikt og spændende og vidner om en faglighed i verdensklasse. Juryen ser meget frem til at besøge de nominerede køkkener, og til at fejre det bedste, faget har at byde på”, siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent og ansvarlig for Køkkenprisen.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er:
- Ken Møller, Kantinerne i Rudersdal
- Mads Dreyer, Køkkenerne på Skolerne i Oure
- Lisbeth Hede, Mad og Måltider på NOUH
- Sabrina Bech, BorrisLejren
De nominerede er blandt andet udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, deres evne til at skabe måltider med respekt for både råvarer og modtagere – og deres bidrag til at udvikle køkkenfaget med høj faglighed og mod.
Nu går konkurrencen ind i næste fase. Juryen vil i de kommende måneder besøge de nominerede køkkener rundt om i landet for at opleve arbejdet tæt på og vurdere, hvordan vision og praksis smelter sammen i det daglige måltidsarbejde. Vinderne afsløres ved en prisuddeling på Økologisektionens Årsmøde, d. 23. oktober 2025 på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Om Køkkenprisen
Køkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, Naturmælk og 3F.
Kontakt


Læs mere

Fødevarepriser
Her kan du finde mere information om de traditionsrige fødevarepriser, som uddeles af Landbrug og Fødevarer. Fødevarepriserne tildeles de dygtigste madprofessionelle inden for fem kategorier. Priserne er en anerkendelse af det store arbejde, der udføres i foodservice- og detailbranchen

Køkkenprisen
Landbrug & Fødevarer anerkender hverdagens helte i offentlige køkkener med en pris for deres indsats for økologi, bæredygtighed og velsmag.

Se alle vinderne gennem årene
På siden her kan du se de sidste 6 års vindere af Køkkenprisen.