Grønt kokketræf 2025
Grønt Kokketræf 2025 samlede nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle fra foodservicebranchen på Restaurant Alouette i København.
24.09.2025

Danske kokke satte grøntsagerne i front
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Ikke nok med at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden; yderligere peger analysen på, at hvis danskerne skal vælge det grønne til, skal det bestemt også smage godt. 80 % af danskerne forbinder god smag med velkendte retter – ofte krydrede, friske og umamifyldte – og her har de professionelle kokke en særlig rolle i at inspirere og vise vejen til, at de grønne retter kan blive førstevalget, når danskerne skal ud at spise.
Topkokke viser vejen på Alouette
Og i går var ingen undtagelse. På Restaurant Alouette i København samlede Grønt Kokketræf 2025 nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle fra foodservicebranchen. Resultatet var en aften, hvor grøntsagerne fik hovedrollen, og hvor nogle af landets stærkeste gastronomiske kokke demonstrerede, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser, der både overrasker og fastholder gæsternes interesse.
Netop derfor samlede Grønt Kokketræf 2025 nogle af landets stærkeste gastronomiske profiler til en aften, hvor grøntsagerne fik hovedrollen. På menuen stod unikke retter skabt i samarbejde mellem kokke og grøntproducenter, bl.a.:

Fra svampe og tang til korn og grøntsager - samarbejdet viste, hvordan fremtidens grønne køkken både er lokalt forankret og kulinarisk nyskabende.
”Vi har haft æren af at være med for andet år i træk, og vi oplever, at det har enorm værdi – både for udviklingen af grøntsagerne og for kendskabet til dem. Både i de højgastronomiske køkkener, i kantinerne og hjemme i de private køkkener. Jeg synes, det er interessant, at vi i dag er så bredt forsamlet. Det er både kunder, samarbejdspartnere, kokke og jer som brancheorganisation. På den måde kan vi udbrede både kendskab og brugen af grøntsager generelt, og det er vigtigt i den tid, vi står i nu. Ved vores bord har vi talt om diversitet og forsyning - og alle var enige om, at vi skal have mere grønt på bordet.” - siger Dorrit Andersen fra Axel Månsson A/S
Fremtidens køkken formes nu
Ifølge Anders Nicolajsen, Chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice hos Landbrug & Fødevarer:
“Fremtidens gæster forventer stor smag og gennemarbejdede sanseoplevelser - de vil mærke hver enkelt ingrediens. Kokkene skal i langt højere grad end tidligere bevise, at de mestrer de grønne råvarer: ikke bare anvende dem, men løfte dem til hovedrollen. Derfor inspirerer vi med Grønt kokketræf, fra hånden af nogle af landets bedste, til dem der serverer flest måltider hver dag.”
Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer
Kontakt

Flere nyheder

24.09.2025
Grønt kokketræf 2025
Grønt Kokketræf 2025 samlede nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle fra foodservicebranchen på Restaurant Alouette i København.

17.09.2025
Her er vinderne af Mejeriprisen 2025!
Prisen gik i år til to butikskæder, i henholdsvis kategorierne Discount og Supermarked/Hypermarked. Kæderne formår på hver deres måde at løfte mejerikategorien og skabe synergi på tværs af butikken.

17.09.2025
Se hvem der vandt Slagterprisen 2025
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier Supermarked/Hypermarked og Privatslagter, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot.

17.09.2025
Her er vinderen af Kantineprisen 2025!
Årets vinder tog pusten fra juryen. Kantinen leverede en oplevelse, der mindede om at sidde på en gennemført restaurant, med en gennemtænkt menu, håndværk i topklasse og smage på Michelin-niveau.

14.09.2025
Vælg gode vaner. Vælg Nøglehullet
Nøglehullet er din og forbrugernes guide til et sundere valg.

10.09.2025
Faglærere samskaber nyt økologimateriale til undervisning
Landbrug & Fødevarer samlede faglærere og elever om at udvikle praksisnært økologi-materiale til brug i undervisningen på landets fødevareuddannelser.

01.09.2025
Forbrugerne mangler viden om økologisk produktion
Hver femte dansker ville købe mere økologi, hvis de fik mere viden om forholdene i økologisk produktion. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.

08.08.2025
Den Nationale Grøntuge
Sæt grøntsagerne på dagsordenen i uge 34!

19.06.2025
Nu kan du indstille til årets kokkekonkurrencer 2025
Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025.

17.06.2025
Michelin Guide Nordic - sådan fordelte stjernerne sig
Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af dansk fødevareproduktion og gastronomi. Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at antallet af restauranter med Michelinstjerner er vokset – både i hovedstaden og i provinsen.

15.06.2025
Danmarks offentlige køkkener vækker opsigt i Storbritannien
Hvordan får man mere økologi, flere planter og lavere CO₂ – uden at sprænge budgettet? Det spørgsmål samlede britiske og danske eksperter i House of Commons, hvor interessen for Danmarks tilgang til sundere og grønnere offentlige måltider var stor.

02.06.2025
De nominerede til Slagterprisen 2025 er fundet!
Årets Slagterpris uddeles i to kategorier – Super/hypermarkeder samt privatslagter. De dygtige nominerede er nu fundet.