Her er vinderen af Kantineprisen 2025!
Årets vinder tog pusten fra juryen. Kantinen leverede en oplevelse, der mindede om at sidde på en gennemført restaurant, med en gennemtænkt menu, håndværk i topklasse og smage på Michelin-niveau.
17.09.2025

På årets Fødevaredag 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af fødevarefolk og branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Christian Lundsgaard og teamet fra Normal A/S træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
Kantineprisen - en hyldest til faglighed og grøn omstilling
Kantineprisen anerkender og hylder den kantine, der løfter standarden for det daglige måltid. Bag vinderen står et engageret køkkenteam, der formår at kombinere gastronomisk håndværk med bæredygtige råvarer og innovative løsninger. Prisen fremhæver kantiner, der arbejder målrettet med sæsonens råvarer, reducerer madspild og skaber unikke smagsoplevelser for gæsterne – hver eneste dag.
”Årets vinder tog pusten fra juryen. Kantinen leverede en oplevelse, der mindede om at sidde på en gennemført restaurant, med en gennemtænkt menu, håndværk i topklasse og smage på Michelin-niveau. Oven i det mødte vi et hold, der udstrålede stolthed, fællesskab og gastronomisk vildskab. At de samtidig holder åbent døgnet rundt og dagligt bespiser flere hundrede medarbejdere, gør præstationen endnu mere imponerende,” siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, i Landbrug & Fødevarer og prisansvarlig for Kantineprisen.
Årets vinder
Årets vinder Christian Lundsgaard, Normal A/S Hedensted, vinder af Kantineprisen 2025, udtaler:
"Fedt, at andre er lige så passionerede, som vi er, og arbejder lige så meget for det, som vi gør. Der er noget mere i kantinerne, end der har været før i tiden. Producenterne har også stor betydning og er med til at flytte, hvad vi kunne skabe for bare 5 år siden, hvor udvalget af produkter nu er noget helt andet, end det for eksempel var dengang"
-
"Prisen cementerer, at vi kan være med til at flytte noget. Kantineprisen er ikke målet, men midlet til, hvad man kan i kantiner – også på et logistiklager med 600 daglige spisende i tre holdskift. Vi har været villige til at skubbe grænserne for, hvad en kantine kan i forhold til, hvad den måske kunne for bare 5-10 år siden" - siger Køkkenchef, Christian Lundsgaard, Normal A/S
Vinderkantinen imponerede allerede juryen under Kantineprisens Cook Off, hvor de også løb med sejren blandt de dygtige nominerede. Deres arbejde med bæredygtige og lokale råvarer, kreative menuer og et køkkenteam, der formår at skabe stærke madoplevelser, er en af årsagerne til, at de i dag modtager Kantineprisen 2025.
En konkurrence med faglighed og fremtid i fokus
Kantineprisen fremhæver kantiner, der går den ekstra mil for at skabe stærke madoplevelser med omtanke for bæredygtighed, gastronomisk håndværk og brugen af sæsonens råvarer. Prisen er samtidig et pejlemærke for hele branchen og viser vejen for fremtidens kantiner.
Stort tillykke til vinderen af Kantineprisen 2025!
Nominerede kantiner 2025
-
Normal A/S, Hedensted – ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard og team
-
TitanHus, København N – ledet af køkkenchef Christian Dellgren og team, Simply Cooking
-
Søstrene Grene Import A/S, Aarhus – ledet af køkkenchef Lars Jensen og team
De nominerede repræsenterer bredden af danske kantiner og viser alle, hvordan kreativitet og faglig stolthed kan løfte madoplevelsen for gæsterne.
Kantineprisen 2025 er finansieret af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.
Kontakt
