White paper - Økologi & Gastronomi
Økologi og gastronomi hænger tæt sammen. Med vores nye white paper får du viden, indsigter og konkrete cases, der viser, hvordan økologi kan styrke både smag, kvalitet og bæredygtighed i professionelle køkkener – uanset om du arbejder med kød, planter eller begge dele.
23.10.2025

Vælg den version, der passer til dit køkken
Økologi & Gastronomi er tilgængeligt her i tre versioner:
-
Animalsk - for dig, der vil arbejde målrettet med økologiske råvarer fra animalsk produktion.
-
Planter - for dig, der har fokus på det grønne køkken og økologiske planteråvarer.
-
Animalsk + Planter - for dig, der ønsker et helhedsblik på økologien i hele køkkenet.
De tre versioner er udviklet, så du kan anvende netop den viden, der er relevant for dit fagområde.
Skræddersyet version? Det kan du få
White paperet er dekonstrueret - det betyder, at du kan sammensætte din egen version. Ønsker du f.eks. et white paper med fokus på mejeri og planter, så hjælper vi dig gerne.
Kontakt os, og fortæl hvilke kategorier du vil fordybe dig i, så sammensætter vi en version, der matcher dit behov.
Økologi som gastronomisk drivkraft
Danskerne spiser flere måltider uden for hjemmet end nogensinde før - i kantiner, på restauranter og som takeaway. Samtidig er efterspørgslen på økologiske produkter stadig høj: mere end halvdelen af danskerne forventer at købe endnu mere økologi fremover.
Det stiller nye krav – og åbner nye muligheder – for professionelle køkkener. Engagement, smag og faglig stolthed skal drive udviklingen. Økologi skal være det naturlige valg, når der tænkes gastronomi, kvalitet og bæredygtighed sammen.
Med Økologi & Gastronomi ønsker vi at inspirere kokke, køkkenchefer og indkøbere i foodservicebranchen til at tage næste skridt.
Vælg din version

Planter
Dette white paper går i dybden med økologien, når det gælder det planterige.

Animalsk
Dette white paper går i dybden med økologien når det gælder det animalske.

Både planter og animalsk
Dette white paper går i dybden med økologien, både når det gælder det planterige og det animalske.
Vil du have en skræddersyet version? Kontakt:


I 2024 lavede vi en version af Økologi & Gastronomi, som blev oversat til både engelsk og tysk. Den kan du downloade nedenfor. (OBS. ældre version)
Download den originale danske version - tryk her
Download den tyske version - tryk her
Download den engelske version - tryk her
Økologi & Gastronomi er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug og Plantefonden.