Om Kantineprisen
Kantineprisen er sat i verden for at hylde de madprofessionelle og gastronomiske stortalenter, som arbejder i Danmarks kantiner. Find alt information her.

Kantineprisen har til formål at anerkende de passionerede kantinekokke, der arbejder målrettet mod en mere bæredygtig fremtid og samtidig leverer en god spiseoplevelse for deres besøgende. Og nu er vinderne fundet!
Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
"Kantineprisen er jo en dynamisk pris, der hele tiden udvikler sig og følger med tiden, og det var meget tydeligt i år. De nominerede leverede skarpe fortællinger og imponerede i cook-off med et stort fokus på gastronomi og grønne retter understøttet af animalske smagsgivere. Ved de efterfølgende uanmeldte jurybesøg viste alle tre kantiner, at de havde fuldstændig styr på både måltiderne og gæsteoplevelsen. Niveauet var tårnhøjt, konkurrencen tæt, og juryen blev imponeret over den professionelle detaljesans hos alle nominerede" - siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, i Landbrug & Fødevarer og prisansvarlig for Kantineprisen.

Årets vinder Christian Lundsgaard, Normal A/S Hedensted, vinder af Kantineprisen 2025, udtaler:
"Fedt, at andre er lige så passionerede, som vi er, og arbejder lige så meget for det, som vi gør. Der er noget mere i kantinerne, end der har været før i tiden. Producenterne har også stor betydning og er med til at flytte, hvad vi kunne skabe for bare 5 år siden, hvor udvalget af produkter nu er noget helt andet, end det for eksempel var dengang. Prisen cementerer, at vi kan være med til at flytte noget. Kantineprisen er ikke målet, men midlet til, hvad man kan i kantiner – også på et logistiklager med 600 daglige spisende i tre holdskift. Vi har været villige til at skubbe grænserne for, hvad en kantine kan i forhold til, hvad den måske kunne for bare 5-10 år siden" - siger Køkkenchef, Christian Lundsgaard, Logistikcenter Hedensted Normal A/S.
Vinderkantinen imponerede allerede juryen under Kantineprisens Cook Off, hvor de også løb med sejren blandt de dygtige nominerede. Deres arbejde med bæredygtige og lokale råvarer, kreative menuer og et køkkenteam, der formår at skabe stærke madoplevelser, er en af årsagerne til, at de i dag modtager Kantineprisen 2025.
De nominerede kantiner 2025
-
Normal A/S, Hedensted – ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard og team
-
TitanHus, København N – ledet af køkkenchef Christian Dellgren og team,
Simply Cooking
-
Søstrene Grene Import A/S, Aarhus – ledet af køkkenchef Lars Jensen og team
De nominerede repræsenterer bredden af danske kantiner og viser alle, hvordan kreativitet og faglig stolthed kan løfte madoplevelsen for gæsterne.
Her er fagjuryen
Dette års jury består blandt andet af sidste års vinder af Kantineprisen, Sine Andersen. Ligeledes består juryen af stærke profiler fra nogle af de største brands i det danske fødevaremarked.
-
Sine Andersen, Vinder af Kantineprisen 2024, Compass Group ved ALFA WORK
-
Britta Surland, Kok og madekspert, Arla
-
Mark Østergaard, National Account Manager, Danish Crown / Friland
-
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer
Konkurrencen udføres af Landbrug & Fødevarer og finansieres af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.
Kontakt


Læs mere om Kantineprisen

Indstillinger & kriterier
Læs om forløbet for Kantineprisen og indstil din kandidat her!

Se alle vinderne gennem årene
På siden her kan du se de sidste 6 års vindere af Kantineprisen

Pressematerialer
Her finder du alt relevant markedsføringsmateriale, pressemeddelelser og logopakker.