Om Køkkenprisen

Køkkenprisen hylder de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig for arbejdet med minimum 60% økologi, bæredygtighed ernæring og smag. Læs om Køkkenprisen og forløbet her.

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet!

De offentlige køkkener viser vejen: Her er de nominerede til Køkkenprisen 2025

Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige økologiske køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles Køkkenprisen – og i år har indstillingsfeltet endnu en gang bekræftet, at offentlige måltider er meget mere end mad på en tallerken. De er vigtige pejlemærker for både folkesundhed og velfærd. I år er økologi igen i fokus, hvor de nominerede køkkener skal have mindst 60 % økologiske råvarer – det krav afspejler sig også i det økologiske spisemærke i sølv.

Offentlige måltider med både mening og smag

Der bliver hver dag serveret mere end en million offentlige måltider i Danmark – fra børnehaver til hospitaler. Med Køkkenprisen hyldes de køkkener og fagfolk, der tør gå forrest og løfter kvaliteten i hele sektoren gennem økologisk håndværk, ansvarligt råvarevalg og en konstant udvikling af det gastronomiske niveau. 

Årets indstillinger har vist en stærk faglighed og stort engagement på tværs af landet. Det er tydeligt, at offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling – og i at skabe sunde, velsmagende måltider med mennesket i centrum. Det er unikt og spændende og vidner om en faglighed i verdensklasse. Juryen ser meget frem til at besøge de nominerede køkkener, og til at fejre det bedste, faget har at byde på”, siger
Anders Nicolajsen, chefkonsulent og ansvarlig for Køkkenprisen.

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er:

• Ken Møller, Kantinerne i Rudersdal
• Mads Dreyer, Køkkenerne på Skolerne i Oure
• Lisbeth Hede, Mad og Måltider på NOUH
• Sabrina Bech, BorrisLejren 

De nominerede er blandt andet udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, deres evne til at skabe måltider med respekt for både råvarer og modtagere – og deres bidrag til at udvikle køkkenfaget med høj faglighed og mod.

Tak til alle, der har indstillet et køkken til prisen – og stort tillykke til årets nominerede.

Nu går konkurrencen ind i næste fase. Juryen vil i de kommende måneder besøge de nominerede køkkener rundt om i landet for at opleve arbejdet tæt på og vurdere, hvordan vision og praksis smelter sammen i det daglige måltidsarbejde. Vinderne afsløres ved en prisuddeling i efteråret 2025.

Jury 2025

Køkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, Naturmælk og 3F.

  • Gitte Breum, Direktør, MAD til HVER dag, repræsentant for Kost & Ernæringsforbundet 

  • Pia Heidi Nielsen, Fagpolitisk ordfører FOA

  • Lars Lunding, Økologisk ægproducent, Danske Æg 

  • Leif Friis Jørgensen, Direktør, Naturmælk

  • Lone Skov Hansen, Forhandlingssekretær, 3F

  • Christian Vejlund, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer

“De offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i omstillingen mod mere bæredygtige måltider. Med Køkkenprisen ønsker vi at hædre dem, der ikke bare følger med udviklingen – men driver den. Det er en pris til de madhåndværkere, som med faglig stolthed og hjerte viser, hvor meget et måltid betyder for bæredygtighed, livskvalitet og planetens ve- og vel.” - Køkkenprisens jury

Læs mere om Køkkenprisen