Om Mejeriprisen
Mejeriprisen hylder dagligvarekæder, der formår at løfte mejerikategorien med inspiration, faglighed og stærke kundeoplevelser.

Mejeriprisen 2025 - for kæder med styr på kundeoplevelser og godt sortiment
Mejeriprodukter - fra drikkemælk og syrnede produkter til smør og ost - er en favorit blandt danske forbrugere. Derfor giver Landbrug & Fødevarer i 2025 forbrugerne en større stemme, når dagligvarekædernes mejeriafdelinger skal nomineres til Mejeriprisen.
Formålet med at uddele Mejeriprisen er at fremhæve de mejeriafdelinger der bidrager til at udvikle kategorien og skabe de bedste kundeoplevelser.
”Forbrugernes oplevelse får en større vægt i det nye koncept, og da prisen nu gives til alle kædens mejeriafdelinger, får Mejerprisen større betydning og bliver mere vedkommende for forbrugerne og i butikskædens profilering Det nye koncept for Mejeriprisen er udviklet med bidrag fra hele branchen”, siger Mette Jasper Gammicchia, Afdelingschef i Landbrug & Fødevarer for Fødevarer, Marked & Gastronomi.
I år uddeles Mejeriprisen efter et nyt koncept: Prisen er landsdækkende, og det er hele kædens mejeriafdeling, der nomineres og kan vinde - ikke blot den enkelte butik.
Prisen uddeles i to kategorier:
-
Bedste mejeriafdeling i kategorien "discount"
-
Bedste mejeriafdeling i kategorien "supermarked/hypermarked"
Vinderne kåres ved det store awardshow på Fødevaredagen, den 16. september 2025 på Hindsgavl Slot.
Sådan findes de nominerede
Landbrug & Fødevarer nominerer 3 kæder, hvorefter juryen uanmeldt besøger 2-3 butikker per kæde, som er tilfældigt udvalgt, både geografisk og i forhold til kundeunderlag og indstilles af kæden.
Det vil være den gode gennemsnitlige mejeriafdeling i dagligvarekæden, der præmieres og hvor vi vurderer at kundeoplevelsen vil være den samme i de fleste af kædens butikker.
Tidsplan
19. maj
-
Landbrug og Fødevarer foretager indstillingen og præsenterer de nominerede kæder for juryen.
-
De nominerede kontaktes og offentliggørelse udsendes.
Juni / august
-
Uanmeldte jurybesøg hos de nominerede kæder.
16. september
-
Prisoverrækkelse på Fødevaredagen på Hindsgavl Slot i Middelfart.
Jurymedlemmer 2025
-
Stefan Andersen, Category Manager Dairy, Egg, Cheese, Dagrofa
-
Dorthe Vester, Key Account Manager, Thise Mejeri
-
Lean Rud Sonne Pedersen, Key Account Manager, Them Andelsmejeri
-
Torben Lund, Kategorichef, Rema 1000
-
Jacob Viberg Häuser, Costumer Development Director, Arla
-
Nelly Frees Riggelsen, Sales - and Marketing Manager, Naturmælk og Øllingegaard
-
Lars Rasmussen, Kategoridirektør Brød, Mejeri, Viktualie og Dybfrost
-
Khalil Jehya Taleb, Purchasing Director, Lidl Danmark
-
Rikke Lynggaard, Category Director, Mejeri, Salling Group
-
Mette Gammicchia, Afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi, Landbrug & Fødevarer
-
Dorte Storm, Markedskoordinator, Landbrug & Fødevarer
Trofæ til vinderne af Fødevarepriserne uddelt af Landbrug & Fødevarer

Kontakt


Læs mere om Mejeriprisen

Indstillinger & kriterier
Kandidater indstilles til Mejeriprisen af Landbrug & Fødevarer. Læs om kriterier og indstillinger her.
Download
Se alle vinderne gennem årene
Mejeriprisen har været uddelt siden 2016, men med pause i 2023 og 2024. På siden her kan du se de tidligere vindere af prisen.
Download
Pressematerialer
Her finder du alt relevant markedsføringsmateriale, pressemeddelelser og logopakker.
Download