Nyheder om frugt & grønt

Grønt Akademiet

Arbejder du med frugt- og grønt i dagligvarehandlen? Så tjek vores akademi, der handler om netop din kategori. Vælg den dato og lokation, der passer dig bedst.

Den heldige kartoffel

Den 3. september til Århus Food Festival delte Casper Sobczyk smagprøver ud på lækre økologiske kartoffelretter.

Nyt white paper til dig der arbejder med bælgfrugter

Har du styr på håndteringen af linser og favabønner? I et nyt white paper til madprofessionelle fra Landbrug & Fødevarer, går en række kokke og gastrofysikere i dybden med de økologiske bælgfrugters gastronomiske egenskaber. White paperet guider til store smagsoplevelser med bælgfrugter, og er designet til dig, der arbejder i foodservice.

Planter i produkter

Landbrug & Fødevarer bød i 2022 velkommen til en række inspirerende dage for alle producenter af plantebaserede produkter, hvor formålet var at blive klogere på sourcing af økologiske råvarer, produktudvikling, smag og kvalitet.

En fremtid med bælgfrugter: Har du styr på dine grønne proteiner?

Vi skal spise flere bælgfrugter i fremtiden, men statistisk set har både forbrugere og madprofessionelle svært ved at blive kloge på, hvordan bælgfrugter skal håndteres og tilberedes for at skabe smag. Derfor skal en ny kampagne fra Landbrug & Fødevarer vise fagfolk og forbrugere, at det er nemmere end man tror at lave mad med bælgfrugter.

Frugt & grønt: Ønskeliste fra producenter, dagligvarehandlen og foodservice

Vi har spurgt en række beslutningstagere til råds om hvad de ønsker sig, når det handler om grønt og samarbejde i værdikæden. Højt på listen står økologien, og det samme gør lokale producenter i alle størrelser. Men der er barrierer, der skal overkommes.

Forskellige veje for grønne proteiner

Landbrug & Fødevarer har i en ny undersøgelse kigget nærmere på danskernes forhold til grønne proteiner. Knap halvdelen af danskerne vil gerne spise og drikke mere plantebaseret, men vejen dertil er forskellig alt efter målgruppe.

Grøntsager der kan noget ekstra

Vil du sætte ekstra turbo på grøntsagerne i butik eller i køkken? Vi har undersøgt, hvilke grøntsager der har et ekstra gear, når det gælder umami-smag og mæthedsfølelse.

Skal I en tur med i det grønne?

Danmark genåbner, sommerferien er slut, hverdagen vender tilbage, og måske I så småt ved at være kommet på plads i arbejdet med genåbningen af jeres køkkener og kantiner. Vi har i hvert fald glædet os til at komme i gang igen.

Frugt- og grøntprisen: Årets nominerede er fundet

Hvert år stiller Landbrug & Fødevarer skarpt på de bedste frugt- og grøntafdelinger i landet. Og særligt i år er der butikker, der fortjener at blive hædret.

Trend: plant plate

”Forbrugerne er ved at indse, at vi hver og især er en del af udfordringen. Nu vil vi være en del af løsningen!”. Sådan lyder det fra trend-woman, Hanne Harbo. Hun råder alle dele af fødevarebranchen til at skrue op for relevansen.

Hvad smager dine grøntsager af?

Vil du gerne sætte flere ord på grøntsagerne i dit sortiment? Eller savner du inspiration til grøntsager her i den kolde tid? Landbrug & Fødevarers guide ’Grønt & Gastronomi’ hjælper dig på vej.

Grønne anprisninger til dig

Vil du vide hvad du kan kommunikere for at give dine grøntsager ekstra medvind?

Lille æble- og pærehøst i EU

De første meldinger fra den internationale høstprognosekonference viser, at æble- og pærehøsten bliver lille i år.

Årets vindere på Fruit Logistica

En kiwi med rød midte, en ny teknologi til modning af bananer og en topforseglet komposterbar jordbærbakke blev årets vindere på Fruit Logistica.