Blomkål

Blomkål er en sæsongrøntsag som hører sommeren til, men den kan dog spises året rundt. I sommermånederne er det muligt at købe og nyde dansk blomkål som kan anvendes i både rå, kogt eller dampet tilstand som del af salater, simreretter eller kolde retter.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om blomkål

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin C
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Folat
  • Folat
  • Fibre
  • Fibre
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.


Sundhedsanprisninger

Blomkål gavner både knogler, hjertet, immunsystemet og huden. 

 

 

Vitamin C

  • Bidrager til nervesystemets normale funktion
  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder

Vitamin K 

  • Vitamin K bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger


 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med blomkål