Kinakål

Kinakål er en af mange sorter af arten Brassica Rapa i korsblomstfamilien. Kålen har kraftige og sprøde gulgrønne blad som er krusede i spidsen. Kinakål smager specielt godt, hvis den anvendes på samme måde som man man anvender andet kål i asiatiske lande i fx supper og i lynstegte retter.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om kinakål

 

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin C
  • Vitamin C
  • Folat
  • Folat

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Kinakål gavner bl.a. knogler, hud og tænder samt immunsystemets normale funktion.  

 

 

Vitamin C 

  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder
  • Bidrager til nervesystemets normale funktion

Folat

  • Folat bidrager til immunsystemets normale funktion

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med kinakål