Rødkål

Rødkål er en variant af have-kål. Rødkålens blade har ofte en stærk mørklilla farve, men afhængig af jordens surhed kan bladene også have en blå farve. Rødkål anvendes ofte fintsnittet i salater eller som tilbehør til frikadeller, flæskesteg eller til julemiddagen.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om rødkål

 

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin C 
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Vitamin K
  • Folat
  • Fibre
  • Fibre
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Rødkål er godt for bl.a. tandkød, hud, tænder og vedligeholdelse af normale knogler. 

 

   
   Vitamin C

  • Bidrager til nervesystemets normale funktion
  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder

Vitamin K 

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med rødkål