Stegeben
Udskæringen hører til boven
Det er hovedsageligt ben fra forenden, som sælges som stegeben.
Der sælges i enkelte tilfælde også spidsben og mørbradsklods under betegnelsen ben.
1½ - 2 kg stegebensalt og peber 25 g smør eller 1½ spsk olie 3 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1½ time
Dup benene tørre med køkkenrulle.
Krydr dem med salt og peber.
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når benene kommer i gryden.
Brun dem på alle sider i passende portioner.
Kom alle de brunede ben tilbage i gryden og tilsæt væske.
Lad benene koge under låg ved lav varme i 1-1½ time. De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.
Energi (kJ)
Ingen data
Fedt (g)
Heraf mættede fedtsyrer (g)
Protein (g)
Kulhydrat (g)
Heraf sukkerarter (g)
Salt (g)