Plantebaserede alternativer til kød og mejeri

Læs mere om hvordan markedet for plantebaserede alternativer til kød og mejeri udvikler sig. Stikprøver fra 2021, 2022 og 2024 tegner nogle tendenser.

Hvordan udvikler det plantebaserede marked sig i Danmark - og hvad betyder det for producenter og forbrugere?

Vi følger det spændende marked tæt. I december 2021, 2022 og 2024 er der gennemført markedsanalyser stikprøver af plantebaserede kød- og mejerialternativer, som giver indsigt i tilgængelighed, ingredienser og næringsstofindhold og vurderer produkterne i forhold til Nøglehulsmærket og Økologimærket.

Hovedpointerne i 2024 analysen er:

  • At antallet af produkter er stabilt, men udskiftning af produkter er høj.

  • At få produkter indeholder ”hele” råvarer.

  • At recepterne ændrer sig over tid.

  • At 3% dem lever op til kravene for Nøglehulsmærket i alle 3 stikprøver.

  • At mere end 90% af de plantebaserede kødalternativer er veganske i alle 3 stikprøver.

Dyk ned i resultaterne - analyserne kan tilgås nedenfor.

Læs mere