Plantebaserede alternativer til kød og mejeri
Læs mere om hvordan markedet for plantebaserede alternativer til kød og mejeri udvikler sig. Stikprøver fra 2021, 2022 og 2024 tegner nogle tendenser.

Hvordan udvikler det plantebaserede marked sig i Danmark - og hvad betyder det for producenter og forbrugere?
Vi følger det spændende marked tæt. I december 2021, 2022 og 2024 er der gennemført markedsanalyser stikprøver af plantebaserede kød- og mejerialternativer, som giver indsigt i tilgængelighed, ingredienser og næringsstofindhold og vurderer produkterne i forhold til Nøglehulsmærket og Økologimærket.
Dyk ned i resultaterne - analyserne kan tilgås nedenfor.
Læs mere

Grønne tendenser
Få indsigt i de nyeste tendenser, forskning og innovationer inden for planter, grøntsager og bæredygtighed. Uanset om du søger inspiration til produktudvikling eller vil holde dig opdateret på branchens nyheder, er denne sektion stedet, hvor alt, der spirer i planteverdenen, kommer i fokus.

Grøntsager der kan noget ekstra
Vil du sætte ekstra turbo på grøntsagerne i butik eller i køkken? Vi har undersøgt, hvilke grøntsager der har et ekstra gear, når det gælder umami-smag og mæthedsfølelse.

Grønne Proteiner
De grønne proteiner er et hjertebarn for os. Sammen med resten af værdikæden vil vi styrke produktionen af plantebaseret protein i Danmark.

En fremtid med bælgfrugter
Vi skal spise flere bælgfrugter i fremtiden, men statistisk set har både forbrugere og madprofessionelle svært ved at blive kloge på, hvordan bælgfrugter skal håndteres og tilberedes for at skabe smag. Derfor skal en ny kampagne fra Landbrug & Fødevarer vise fagfolk og forbrugere, at det er nemmere end man tror at lave mad med bælgfrugter.