Økologi & foodservice
Her på siden kan du blive klogere på projekter relateret til økologi og foodservice. Læs bl.a. om økologi på attraktioner, økologi i foodservice, og orientér dig i vigtige gastronomiske mærkedage.


Økologi på landkortet
Det er en kendsgerning at det primært er i de store urbane kommuner i Danmark, hvor forbrugerne fokuserer mest på økologiske produkter. Dette er på trods af, at de økologiske producenter primært befinder sig i de kommuner, som ikke benytter sig af økologi på samme måde. Det skal vi gøre noget ved!

Økologi på attraktioner
På siden her kan du læse mere om hvordan forskellige attraktioner og kulturtilbud i Danmark, forholder sig til økologi i deres udbud af mad.

Økologi & madglæde
Gense oplæg og stemninger fra "best-practice" turen fra projektet Økologi & Madglæde. Turen gik til Aros og Aarhus Food Festival, med inspirations oplæg fra bl.a. Louise Brønnum.

Økologi på uddannelser
Hvad ville du gøre, hvis du bestemte over råvarerne?

Økologi & bæredygtighed
Efter Covid-19 er økologiens position hos forbrugere og fagfolk udfordret af andre fyldende agendaer. Af nogle opfattes klima og bæredygtighed desværre som modsætninger til økologien, og det skal der gøres noget ved. Vi skal lære af frontløberne inden for økologi i foodservice, og blive inspireret til meget mere økologi i de 2,3 millioner daglige måltider, der serveres af branchens fagfolk. Økologien er nemlig en vigtig del af det bæredygtige fødevareudvalg, og rummer mange løsninger på aktuelle problematikker. Se med og få et indblik i nogle af de steder som gør sig umage for at realisere dette mål!

Mere økologi i dit køkken?
En mesterkok og en madanmelder tager på road trip i øko-Danmark for at se, hvad økologien egentlig handler om. Følg Frederik Bille Brahe og Martin Kongstad.

Gastronomiske mærkedage
Ved du egentlig, hvornår det er fiskens, ostens eller kartoflens dag? Eller hvorfor er det helt ok at spise dessert til alle dagens måltider d. 14. oktober? Bliv klogere i oversigten her.

ØkoMester
Hvordan arbejder nogle af landets pionerer med økologi og bæredygtighed? Hvordan kan indkøbsaftaler, brug af kunstig intelligens og kompetenceudvikling i køkkenerne understøtte økologien og udvikling af bæredygtige måltider? Det får du svar på i dette ØkoMester-forløb, der består af konkrete inspirerende cases og vidensoplæg.

Den grønne kokkerejse
Den grønne kokkerejse er en flerårig indsats, hvor Landbrug & Fødevarer arbejder for at fremme brugen af grøntsager og planterige råvarer i professionelle køkkener. Med indsatsen bliver det tydeligt, hvordan grøntsager kan være en kilde til både innovation og kulinarisk nydelse.
Publikationer

15.04.2024 | Økologi, Foodservice
White paper om 'Økologi & Gastronomi'
Nu også på engelsk og tysk! Der er masser af spiselige argumenter for økologi. Vi har samlet alt du skal vide om ’Økologi & Gastronomi’ her i et sprit nyt white paper målrettet dig, der arbejder i foodservicebranchen.
Læs mere om White paper om 'Økologi & Gastronomi'
White paper til dig der arbejder med bælgfrugter
Har du styr på håndteringen af linser og favabønner? I et white paper til madprofessionelle fra Landbrug & Fødevarer, går en række kokke og gastrofysikere i dybden med de økologiske bælgfrugters gastronomiske egenskaber. White paperet guider til store smagsoplevelser med bælgfrugter, og er designet til dig, der arbejder i foodservice.
Læs mere om White paper til dig der arbejder med bælgfrugter