Økologisk fremtidsværksted
Hvordan kan økologien styrkes i alle led af værdikæden? Det har vi spurgt en indkøber, en grossist, en køkkenleder og to CSRmedarbejdere om.

I nedenstående oplæg gennemgår Økokonsulenten Gitte Breum de vigtigste pointer fra interviews med de fire aktører.
OBS: Pointerne er et udtryk for aktørernes egne erfaringer med økologien. Det giver ikke et endeligt svar på, hvad og hvordan økologien og den bæredygtige udvikling skal foregå, men peger på nogle mulige udviklingspunkter, som kan gøre en forskel og inspirere flere til at arbejde med økologien.
Se videoen herunder for det fulde udbytte.

CASE: Smutveje til bæredygtige kantiner
Hvordan kan økoskole, kompetenceudvikling, indkøbsanalyser og klogt samarbejde med grossisten fremme de gode faglige snakke om økologi i kantinekøkkenet og øge økologiprocenten?

VIDEN: Økologien som pejlemærke for bæredygtig udvikling
Hvordan kan køkkener gribe opgaven med at gøre deres produktion mere bæredygtig an?

CASE: Når indkøbsaftaler driver økologien og klimaindsatser
Hvordan kan indkøbere, som er langt væk fra maden, påvirke det bæredygtige fødevareindkøb?

VIDEN: Hvad skal vi med kunstig intelligens?
”Hvilket problem vil jeg have løst – og kan AI hjælpe med det?”. Det er det første, man skal spørge sig selv om, i stedet for ” Hvad kan jeg bruge AI til?”

CASE: Økologi på sygegangen
Hvordan gør man hospitalsmad til en inspirerende oplevelse? Hør Helle Steen Petersen og Gitte Breum diskutere bæredygtighed, økologi og innovation. Med 3.000 måltider dagligt formår Nordsjællands Hospital at kombinere lokale råvarer, plantebaserede menuer og kulinarisk håndværk – en indsats, der både reducerer CO2 og skaber begejstring hos patienter og ansatte. Få indblik i "Grøn onsdag", deres unikke kultur og fremtidens køkken på superhospitalet.