Kød og sundhed

Forskerne er langt fra enige om, hvilken betydning kød har for vores sundhed. En undersøgelse ser nærmere på  dette – og den peger på, at en samlet sund kost betyder mere end mængden af kød. Læs mere i artiklen herunder. 

Kød og sundhed: Hvad er op og ned?

Nøglehullet på udskæringer

Kender du det grønne Nøglehulsmærke? Det er et fælles nordisk ernæringsmærke, der hurtigt og enkelt skal guide forbrugerne i deres valg af sundere fødevarer indenfor udvalgte produkter. Det er muligt at sætte Nøglehulsmærket på kødudskæringer – og faktisk kan hele 17 udskæringer med gris nøglehulsmærkes. Det fremgår af udskæringsuniverset og oversigten herunder, hvilke udskæringer det drejer sig om. 

Se oversigt over udskæringer, der kan nøglehulsmærkes

Kødets ernæringsmæssige betydning

Hvad bidrager kød med i kosten? Og kan vi undvære kød i kosten? Der tales meget om kød blandt forbrugerne – men hvad er egentlig myter, og hvad er fakta? Det sætter materiale, udviklet af Landbrug & Fødevarers ernæringsteam, fokus på.

Læs mere og download pjecen Kødets ernæringsmæssige betydning

Tilberedning

Tilberedning

Få helt styr på, hvordan du bedst tilbereder grisens mange forkskellige udskæringer ved forskellige tilberedningsmetoder. Og guide dine kunder, så de får den bedste smagsoplevelse.

 

Tilberedning