Mignon

Mignon er en mager og reel udskæring af yderlåret på skinken, der bliver tør, hvis den steges for meget. Mignon kaldes også for lårtunge. Den bedste spiseoplevelse fås, når mignon er svagt rosa i midten ved servering. Mignon egner sig til alle tilberedningsformer, så det er bare at gå i gang med at eksperimentere med de mange muligheder.


Skærevejledning

Mignon kaldes også lårtungen og sidder på yderlåret.

Mignon skæres fra i hinden til yderlåret.

Lårtunen skæres igennem ved brusket fra nøglebenet og afpudses for sener og fedt. 


Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

 


Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 25 %

Grundtilberedningsanvisning på pande 

1 mignon, ca. 350 g
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 

• Skær mignonen godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant.
• Tryk kødet lidt ned med hånden. 
• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde" når kødet kommer på panden. 
• Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg mignonen ca. 12 minutter i alt. 
• Vend kødet nogle gange. Man får det bedste resultat ved at vende kødet ca. hvert andet minut.

 
Tilberedningssvind: Ca. 25 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

1 mignon, ca. 350 g 
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 
½ - 1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter 

• Dup mignonen tør med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Brun hurtigt mignonen på alle sider, 1 - 2 minutter i alt og tilsæt væske. 
• Lad stegen stege ved svag varme under låg i ca. 10 minutter. 
• Vend og steg endnu ca. 10 minutter, i alt 20 - 25 minutter. 
• Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er ca. 65 grader.

 
Tilberedningssvind: Ca. 25 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn

• Brun hurtigt mignonen på en pande, som beskrevet under mignon i gryde.  • Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet.  • Sæt fadet midt i en kold ovn.  • Tænd ovnen på 160 grader og steg den til centrumtemperaturen er ca. 65 grader.  • Stegetid: Ca. 40 minutter.

Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur

• Brun mignonen og stil den i ovnen som beskrevet under mignon i ovn. 
• Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er 65 grader. 
• Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
• Ved en ovntemperatur på 100 grader, stiger temperaturen i kødet ikke, efter det er taget ud af ovnen. 

Grundtilberedningsanvisning på grill 

  • Dup kødet tørt.
  • Krydr med salt, peber og evt. krydderurter.
  • Grill hel mignon 13 - 14 min. på hver side ved indirekte varme.
  • Steg til centrumtemp. er ca. 65°C. Brug stegetermometer.
  • Flækket mignon grilles 6 - 7 min. på hver side, ca. 13 min. i alt.