Et indblik i produktionen af kyllinger

Vidste du, at det tager 21 dage at udruge en kylling? Og at den typisk vejer 2200 gram, når den bliver slagtet? Dyk ned i, hvordan produktionen foregår.

 

Produktionsformer og forskelle

I Danmark produceres konventionelle, økologiske og fritgående kyllinger og i andre lande produceres også frilandskyllinger. Det kan være svært at finde rundt i de forskellige produktionsformer, men nedenfor kan du danne dig et kort overblik. 

Kyllingens vej til køledisken

I Danmark er der 220 landmænd, der producerer slagtekyllinger. Produktionen følger et omfattende kvalitetsprogram og det betyder blandt andet, at alle kyllingeflokke testes fri for salmonella - derfor har dansk kylling særstatus i EU. Få indblik i alle led af produktionen her. 

Kyllingens klimaaftryk 

En benchmark har kastet lyst over produktionen af slagtekyllinger i en række europæiske lande. Benchmarken røber, at slagtekyllingeproduktion i Danmark, i forhold til sammenlignelige lande, har en forholdsvis lav klimabelastning og nogle helt konkrete styrkepositioner, når det kommer til produktionens påvirkning på klimaet. Det gælder bl.a.:

  • Korrekt fodersammensætning, som mindsker drivhusgasudledning

  • Lavt vandforbrug

  • Lavt energiforbrug til opvarmning og belysning

  • Læs mere om de forskellige punkter herunder.

Du kan også dykke ned i benchmarken

 Dansk slagtekyllingeproduktion i et internationalt perspektiv