Måltidskasser inspirerer til nye madvaner

Måltidskasser inspirerer danskerne til at prøve nyt og gør hverdagen nemmere. Corona-krisen har fået flere forbrugere til at få øjnene op for måltidskasserne, som giver mulighed for at opleve nye grøntsager og spare tid i hverdagen.

 

Landbrug & Fødevarer har med hjælp fra Norstat undersøgt danskernes holdning til måltidskasser. Analysen kigger nærmere på de danskere, som har prøvet måltidskasser, og undersøger beslutningsgrundlaget for at vælge måltidskasser.

Måltidskasser vinder frem
I undersøgelsen stikker flere interessante pointer ud. Mange forbrugere af måltidskasser vil gerne udfordres uden selv at skulle tænke kreativt om indkøb og opskrifter. Det gør det nemmere at opdage nye, sunde og grønne retter, samtidig med at man får råvarer af høj kvalitet fra danske producenter. Det er nogle af grundene til, at måltidskasserne har succes hos den moderne forbruger.

Få endnu flere indsigter om danskernes forhold til måltidskasser ved at læse hele analysen her.

Se flere interessante pointer fra undersøgelsen.

  • Nye oplevelse med ukendte grøntsager efterspørges
  • Yngre forbrugere prioriterer bekvemmelighed og fleksibilitet meget højt
  • Øget betalingsvillighed for lokale råvarer med fokus på økologi og dyrevelfærd
  • Flere flexitarer og vegetarer vælger måltidskasser
  • De vil gerne hjælpes til at spise sundt og varieret
  • Måltidskassebrugerne sætter pris på høj kvalitet og gode smagsoplevelser







Per Vesterbæk

Områdedirektør - Samfunds- & Erhvervsøkonomisk Analyse

Telefon

Mobil +4520127865