Plant-love: Fremtidens madtrends ser grønne ud

Planteproteinerne buldrer frem, men hvad driver egentlig markedet, og hvad er forbrugerne klar til? Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Lærke Kristine Lund, har diskuteret mulighederne med danskproducerede planter og planteprotein med kok Christian Bøjlund og Innovatør Andreas Kjær Thomsen.

 

Det er gået de færrestes næse forbi, at planter og grønne proteiner som bønner, kikærter og linser, er blevet en del af den grønne maddagsorden og en af de absolut stærkeste madtrends, vi har herhjemme i skrivende stund.

Men hvordan skal vi bruge dem? Hvilke planter er ”protein-power-plants”? Hvilke planter kan vores landmænd dyrke til os? Skal noget komme fra laboratorierne? Hvad kan produkterne i køkkenet? Og er forbrugerne overhovedet klar til at hoppe med på en grøn madbølge med nye proteinkilder?

Spørgsmålene er mange og mulighederne endnu flere, og så er det vel bare at gå i gang? Eller hvad?

Læs mere om madtrenden med planter.

Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Lærke Kristine Lund, har sammen med kok Christian Bøjlund og Innovateur ved CCG Innovation Andreas Kjær Thomsen kigget nærmere på mulighederne og fremtidsudsigterne med planter.

De kommer rundt om alt fra forbrugernes holdninger, køkkeners ansvar og fremtidsudsigterne med dansk produceret planteprotein.

Nedenfor kan du se hele samtalen samt et sammenklip på 2 minutter, med de mest væsentlige pointer.

Ønsker du at dykke ned i præsentationsmaterialet, kan du downloade som PDF her. 


Se highlights

Se hele videoen
Lærke Kirstine Lund

Lærke Kirstine Lund

lld@lf.dk - Marked & Ernæring

Telefon Sektorchef for planter og plantebaserede fødevarer

Mobil +4520862871