Her er de nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022

Årets Ret med Fisk & Skaldyr afholdes i 2022 for anden gang, og giver topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kreativitet med havets fristelser. Konkurrencen er med til at sætte fokus på fisk som en kvalitetsråvare, der kan tilberedes i utallige smagfulde sammensætninger.

 

Ovenfor kan du møde dette års nominerede kokke, restauranter og retter til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022.

Svinkløv Badehotel
Første nominerede er Oliver Bendi og Emil Kirkegård, der begge er kokke på det ikoniske Svinkløv Badehotel. Emil er souschef på Svinkløv Badehotel, og er gået sammen med kok Oliver Bendi, der tidligere har været med til at vinde Årets Vildret i 2021. Svinkløv Badehotel i Fjerritslev er verdenskendt for sit køkken, og styres af den tidligere Bocuse d’Or vinder Henrik Toft Hansen. Fundamentet for køkkenet er de lokale fiskere, avlere og producenter, og menuen sammensættes af sæsonens råvarer der netop er blevet trukket op af jorden eller havet samme morgen. Oliver og Emil er nomineret til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 for deres stegte danske jomfruhummer fra Skagerak med guanciale på sortbroget gris, grillet hvidskimlet purple haze. Dertil Napoli-gulerødder med ristede jordnødder og satay, drænet youghurt med chimichurri og piment d’espelettee og aromatisk sauce kûngmangkr.

Oké
Den anden nominerede i Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022, er Jack Cramer som er køkkenchef på Restaurant Oké og Ruths Hotel. Jack har været på flere restauranter i landet og har senest været køkkenchef på Brøndums Hotel. Tidligere på året vandt Jack Cramer Årets Ret i kategorien ’Land’. Restaurant Oké ligger placeret i det legendariske Ruths Hotel i Skagen. Restaurantens koncept er forankret i de lokale nordjyske værdier og gastronomi, men lader sig også inspirere af et globalt udsyn med eksotiske smage. Restaurant Oké er med Jack nomineret for retten grillet kongekrabbe – schichimi togarashi – med lun salsa af umoden grøn mango, tempura-friteret krabbe bouillon og skum på shelter crab bisque.

Formel B
Michael Nørtoft, køkkenchef på den ikoniske restaurant Formel B er den tredje og sidste nominerede. Michael har tidligere været souschef på restaurant ti trin ned og Lieffroy. Derudover var Michael også i finalen i konkurrencen om at blive årets kok i Danmark 2022. Restaurant Formel B ligger på Frederiksberg, og har siden 2004 haft en michelinstjerne. Det er særligt økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd som vægtes højt, når der skal gourmet på tallerkenen hos restauranten. Michael nomineret til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 for hans helleflynder terrine med kammusling fars vendt med svampe duxel og bagt hvidløg omsluttet af nori tang, farseret morkel og syltede strandløg. Dertil er der en gele på svampe consommé og en skummende morkel sauce med sherry og reduceret æble. Michael og Formel B er også nomineret i Årets Ret med Økologisk Ost 2022.

Årets Ret med Fisk & Skaldyr arrangeres af Landbrug & Fødevarer og Danmarks Fiskeriforening PO. Vinderen kåres ved en prisuddeling på Axelborg d.28. november.


Se video med de nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022

De nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 er:

Formel B og køkkenchef Michael Nørtoft er den tredje og sidste nomineret til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 for deres helleflynder terrine pakket ind i noritang med en svampe- og kammuslingefars.

Læs mere om restauranten her Formel B, København V

 


På Ruths Hotel i Skagen ligger Restaurant Okê, der med køkkenchef Jack Cramer i spidsen er nomineret til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022. Oké er nominerede for deres grillet kongekrabbe med chawanmushi.

Læs mere om restauranten her Ruths Hotel, Skagen

 


Oliver Bendi og Emil Kirkegård fra Svinkløv Badehotel er nomineret til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 for deres stegte danske jomfruhummer med guanciale.

 

Læs mere om restauranten her Svinkløv Badehotel, Fjerritslev