slagterpris vindere

Mød Danmarks bedste slagtere

Hvad gør nogle af landets dygtigste slagtere i 2022, og hvordan udvikler slagterhåndværket sig i fremtiden? Det giver de to vindere af Slagterprisen 2022 (for privatslagtere og i supermarkeder) deres bud på.


Foto: Horesta / Free

Årets kok 2023 er fundet

Prisen for Årets Kok 2023 gik tirsdag d. 21. marts 2023 til den københavnske kantinekok Mikkel Højborg Olsen, der med sin treretters menu imponerede juryen.


Book en mark 2023

Er du aftager og kan lide tanken om at vide præcis hvor dine fødevarer kommer fra? Er du økologisk producent og vil du gerne udforske nye markeder og afsætningsmuligheder? Så er Book en mark skræddersyet til dig.


Coop indgår i det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke

Coop har siden 2016 benyttet sig af sit eget dyrevelfærdsmærke. Dette bliver nu erstattet til fordel for det fælles statslige dyrevelfærdsmærke fra Fødevarestyrelsen. Coop indtrådte officielt i det fælles dyrevelfærdsmærke pr. 1. januar 2023, men med en overgangsperiode frem til 1. marts 2023. Indtrædelsen sker over en længere periode, så Coop kan benytte i forvejen optrykte emballager. Implementeringen af det nye mærke på produkterne, forventes at være gennemført pr. 1. marts 2023.


Danmark i topplacering på velfærd hos malkekøer

Velfærden er høj hos de danske malkekøer. I hvert fald hvis det sammenlignes med lande som Storbritannien, Holland og Tyskland. En undersøgelse udarbejdet af Fødevarestyrelsens Videnscenter for Dyrevelfærd viser, at danske malkekøer placerer sig i toppen af dyrevelfærdskurven, sammen med de svenske. Og det er der gode grunde til.


Highlights fra 2022

Gennem året har vi haft mange store events og arrangementer, fyldt med fantastisk energi og spændende læring. Vi har bevæget os vidt omkring, og har både haft et stort fokus på gastronomi og smag, samt bevæget os bredt indenfor foodservice-området. Tak for endnu et år til alle deltagere!


Indstilling til Køkkenprisen 2023 og Kantineprisen 2023 er nu åben

Med Kantineprisen 2023 sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de bedste af de bedste, som viser vejen for branchen og serverer mange måltider hver dag.


Nyt anprisnings-univers tilgængeligt

Hvad må du kommunikere om dine fødevarer? Her på goderåvarer.dk kan du nu finde vejledning til, hvordan din virksomhed kan tilgå anprisninger af fødevarer.


Økologi og bæredygtighedsworkshop. Hvad skal fremtiden byde på?

Hvordan sikres en økologisk og bæredygtig fremtid i foodservice? I arbejdet om at gøre disse nøgleord mere synlige i det danske madlandskab, fik en række aktører den 7. november muligheden for at sætte sit præg på denne ønskede fremtid. Landbrug og Fødevarer inviterede, i samarbejde med In futurum til en dag i økologiens og bæredygtighedens tegn.