Vinderen af Cook Off er fundet!

Til Sol over Gudhjem på Bornholm dystede de tre nominerede kantiner i en Cook Off, hvor fokus var på mad til mange, økologi og den planterige ret. Trofæet gik til Køkkenchef Stefan Hansen og team fra Gorrissen Federspiel, der formåede at blæse dommerne bagover med den gode og grønne smag og en velbalanceret ret.


45% forventer at købe mere økologi fremover

Ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at danskerne forventer at købe langt mere økologi i de kommende år, sammenlignet med i dag. Siden inflationen og energipriserne er steget, har mange danskere valgt økologi fra, men det synes nu at vende.


8 ud af 10 kender dyrevelfærdsmærket

De danske forbrugerne indikerer selv en stigning i køb af mærket, hvor halvdelen nu siger, de har købt mærket.
Det er nogle af resultaterne i Landbrug & Fødevarers forbrugerkampagne for dyrevelfærdsmærket gennemført på tværs af brancher i 2023. 


Casper Sobczyk delte gratis mad ud Århus Food Festival

Den 3. september til Århus Food Festival delte Casper Sobczyk smagprøver ud på lækre økologiske kartoffelretter.


Danmarks bedste kantine ligger i København og blev hyldet på Fødevaredagen

Fødevaredagen samler landets gastronomiske ildsjæle for 10. gang og hylder de allerbedste. I år går den prestigefyldte Kantinepris til Stefan Hansen og hans team fra kantinen hos Gorrissen Federspiel.


De nominerede til Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr er nu offentliggjort!

Efter et rekord antal af indstillinger til begge kategorier, er de endelige nominerede restauranter til priserne nu fundet.


Fødevaredagen 2023

Til Fødevaredagen den 19. september bydes topfolk fra fødevarebranchen velkommen til en særlig dag på Hindsgavl Slot. Vi bliver klogere på de nyeste tendenser, udfordringer og muligheder.


Highlights fra best-practice - Økologi & Madglæde

Mere end 100 madprofessionelle fra 12 forskellige kommuner var på best-practice tur til Aros og Århus Food Festival - se stemningsvideo fra dagen her


Nye Nordiske ernæringsanbefalinger er lanceret – her er de vigtigste pointer

Nye Nordiske Ernæringsanbefalinger er lanceret – vi har kogt 400 sider ned til 2 centrale pointer, målrettet dig som madprofessionel.


Økologi på landkortet

Landbrug & Fødevarers nye indsats sætter 'Økologi på Landkortet', og understøtter lokal samhandel med økologiske råvarer. Indsatsen er både målrettet producenter og aftagere i de professionelle køkkener. Læs om hvordan du kommer i gang.


Vinderen af Køkkenprisen2023 er fundet - Bispebjerghjemmet gik med sejren

Plejehjem i København vinder pris for nytænkning indenfor økologi og bæredygtighed

Vinderen af Køkkenprisen er fundet og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de offentlige køkkener er den største drivkraft for salget af økologi i foodservice.


Præsentationer fra best-practice tur - Økologi og Madglæde

Gense oplæg og stemninger fra "best-practice" turen fra projektet Økologi & Madglæde. Turen gik til Aros og Aarhus Food Festival, med inspirations oplæg fra bl.a. Louise Brønnum.


Præsentationer fra Madfagligt Køkkentræf 2023

Gense oplæg fra "Madfagligt Køkkentræf" i Tivoli . Der blev delt nye tal om offentlige måltider, nye forbrugerindsigter og Meyers arbejde med økologi omstilling i kommunerne.


3 værktøjer til hjælp for professionelle køkkener til at lave mad der er bedre for klimaet og sundheden

Opskrifter, dialogværktøjer og efteruddannelse skal hjælpe madprofessionelle i offentlige og private køkkener med at lave mad, som tager hensyn til sundhed og klima.


Sådan mestrer du fjerkræ og æg i de grønne måltider

Her får du Helle Brønnum Carlsens 10 bedste tips til brug af bælgfrugter, æg og fjerkræ:Kirstine Balskilde Nielsen (2 tv.) og hendes team fra Bispebjerghjemmet fik overrakt Køkkenprisen 2023 af Mette Gammicchia (3th), afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Plejehjem i København vinder pris for nytænkning indenfor økologi og bæredygtighed

Bispebjerghjemmet i København NV har netop vunder Køkkenprisen 2023 for deres ekstraordinære indsats for bæredygtighed og økologi. Samtidig viser nye tal fra Danmarks Statistik, at de offentlige køkkener er den største drivkraft for salget i økologi og samtidig gør den grønne omstilling spiselig.


VINDERNE ER FUNDET

Vinderen af Årets Ret med Gris 2023 samt Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2023 er nu fundet og kåret!
Se hvem der løb med prisen her.


Find din lokale planteproducent her

Se oversigten over økologiske producenter i hele landet, som er klar til at levere bælgfrugter, drikkevarer, frugter, grøntsager, korn, kerner, frø og meget mere til offentlige køkkener.


De nominerede til Kantineprisen 2023 er fundet og klar til Cook Off

Landbrug & Fødevarer uddeler igen i år den prestigefyldte Kantinepris til et køkken i særklasse. Kantineprisen 2023 uddeles i år til en kantine, der kan noget ekstraordinært og besidder Det Økologiske Spisemærke i sølv.


De nominerede til Køkkenprisen 2023 er...

Stort tillykke til de nominerede køkkener til Køkkenprisen 2023. De nominerede udmærker sig i særdeleshed ved deres store fokus på økologi samt køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider. Nu kan vi præsentere de nominerede.


Invitation til netværksdebat og smagsoplevelser

Til dig som gerne vil spise mere grønt og mindre kød - tilmeld dig "Okse på Dagsorden" eventet og bliv klogere på okse- og kalvekød ift. velsmag, ernæring og genkendelighed.


Få saftige koteletter på grillen

Vi går varme aftener i møde. Det betyder grilltid. Glæd dine kunder med gode grill-resultater.


Gourmetprisen 2023 gik til gedeost, gedeis og valledrik

Gourmetprisen uddeles af Mejeriforeningen. Målet er at hylde og anerkende mejeriprodukters gastronomiske værdi og give plads til anderledes og typisk også lidt vilde produkter fra dansk mejeribrug. Og årets Gourmetpris var i den grad fyldt med overraskelser, innovation og fremragende mejeri-håndværk.


Hvad spiser danskerne til frokost anno 2023?

Kun 15% af danskerne har spist en madpakke til frokost ifølge en markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarers. Undersøgelsen omfattede omkring 1.000 danskere mellem 18-80 år og viste, at rugbrød stadig er den mest populære mad til frokost, efterfulgt af kødpålæg og grøntsager.Krølle på halen og klimaneutralt grisekød

I 2022 præsenterede Landbrug & Fødevarers Sektor for Gris, landsforeningen Danske Svineproducenter samt Danske Svineslagterier en ny plan for produktionen af grisekød. Planen indeholder konkrete mål for at levere endnu bedre dyrevelfærd og for at fortsætte rejsen mod klimaneutralitet i 2050. Dansk griseproduktion har allerede et af verdens laveste klimaaftryk takket være en bæredygtig og effektiv tilgang til sektoren.


Tilmeldingen til Madfagligt køkkentræf er åben

Den 5. september 2023 samler vi alle jer, der professionelt arbejder med mad og økologi på Restaurant Kilden i Tivoli. Ses vi?


Planteløftet 2023

Food Organisation of Denmark inviterer, i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og en række andre aktører, dig til ’Planteløftet 2023’. Her kan du styrke dine kompetencer indenfor brugen af korn, planter, frø, svampe og urter m.m. Blandt andet kan du komme med til fem fantastiske masterclasses.


slagterpris vindere

Mød Danmarks bedste slagtere

Hvad gør nogle af landets dygtigste slagtere i 2022, og hvordan udvikler slagterhåndværket sig i fremtiden? Det giver de to vindere af Slagterprisen 2022 (for privatslagtere og i supermarkeder) deres bud på.


Foto: Horesta / Free

Årets kok 2023 er fundet

Prisen for Årets Kok 2023 gik tirsdag d. 21. marts 2023 til den københavnske kantinekok Mikkel Højborg Olsen, der med sin treretters menu imponerede juryen.


Proteinkilder og deres kvalitet: Hvordan ser anbefalingerne og forskningen ud?

Proteiner besidder vigtige funktioner for kroppen - de hjælper bl.a. med at regulere kropstemperaturer, energiniveauer, varmeproduktion og hjernens signalstoffer.


Book en mark 2023

Er du aftager og kan lide tanken om at vide præcis, hvor dine fødevarer kommer fra? Er du økologisk producent og vil du gerne udforske nye markeder og afsætningsmuligheder? Så er Book en mark skræddersyet til dig.


Coop indgår i det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke

Coop har siden 2016 benyttet sig af sit eget dyrevelfærdsmærke. Dette bliver nu erstattet til fordel for det fælles statslige dyrevelfærdsmærke fra Fødevarestyrelsen. Coop indtrådte officielt i det fælles dyrevelfærdsmærke pr. 1. januar 2023. Implementeringen af det nye mærke på produkterne, forventes at være gennemført pr. 1. marts 2023.


Danmark i topplacering på velfærd hos malkekøer

Velfærden er høj hos de danske malkekøer sammenlignet med Storbritannien, Holland og Tyskland. En ny undersøgelse fra Fødevarestyrelsens Videnscenter for Dyrevelfærd viser, at danske malkekøer placerer sig i toppen af dyrevelfærdskurven. Og det er der gode grunde til.


Highlights fra 2022

Gennem året har vi haft mange store events og arrangementer, fyldt med fantastisk energi og spændende læring. Vi har bevæget os vidt omkring, og har både haft et stort fokus på gastronomi og smag, samt bevæget os bredt indenfor foodservice-området. Tak for endnu et år til alle deltagere!


Indstilling til Køkkenprisen 2023 og Kantineprisen 2023 er nu lukket

Med Kantineprisen 2023 sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de bedste af de bedste, som viser vejen for branchen og serverer mange måltider hver dag.


Mere økologi fra planteriget til offentlige køkkener

Er du økologisk planteproducent og interesseret i afsætte til den offentlige sektor? Så er 'Klar til at levere' skræddersyet til dig.


Nyt anprisnings-univers tilgængeligt

Hvad må du kommunikere om dine fødevarer? Her på goderåvarer.dk kan du nu finde vejledning til, hvordan din virksomhed kan tilgå anprisninger af fødevarer.


Økologi og klimaworkshop. Hvad skal fremtiden byde på?

Hvordan sikres en økologisk og bæredygtig fremtid i foodservice? Det inviterede Landbrug og Fødevarer, i samarbejde med In futurum til en snak om den 7. november i økologigens og bæredygtighedens tegn.