Bocuse d'Or Verdensmesterskab 2025

Det danske team kæmper for at forsvare guldet ved finalen i Lyon den 25.-28. januar 2025!

22.01.2025

Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence

 

Bocuse d’Or er verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence og en ægte prøve på kulinarisk dygtighed. Her konkurrerer nationale teams bestående af en kok, en ungkok (commis) og en coach om at skabe kulinariske mesterværker på bare 5 timer og 35 minutter. De skal præsentere både en tallerkenservering og en fadservering, tilberedt fra bunden og vurderet af et dommerpanel med 12 eksperter. Point gives for smag, teknik, råvarehåndtering, madspildsbegrænsning og køkkenrutiner.

Konkurrencen blev grundlagt i 1987 af den ikoniske franske kok Paul Bocuse og består af både EM og VM, hvor VM altid finder sted i Lyon, Paul Bocuses fødeby.

© Bocuse d’Or Akademiet

Bocuse d'Or team Danmark 2024-2025

 

Danmarks kandidat, Sebastian Holberg Svendsgaard, har stærke rødder i den danske gastronomiscene med erfaring fra restauranter som Babette, Geranium og Dining by Jyrk. Dette er hans anden deltagelse, efter at han i 2021 vandt sølv som commis for Ronni Mortensen.

Sebastians commis, Phillip Nilsen, kommer fra TreeTop i Vejle og har erfaring fra kokkelandsholdet, mens deres coach, Ronni Mortensen fra Geranium, bidrager med værdifuld vejledning og ekspertise.

Med i teamet er også tre dygtige hjælpere: Mathias Lynghamar fra Vejrø, Olivia Jensen fra Katrine Støvlets Hus og Gustav Spurré, der alle bringer deres færdigheder til køkkenet.

Francis Cardenau, mangeårig præsident for Bocuse d’Or Danmark, vil i år også indtage rollen som jurymedlem og være en del af det internationale dommerpanel, der bedømmer retterne i Lyon.

Bocuse d’Or er en hyldest til kulinarisk håndværk, innovation og dedikation – og Danmarks team er klar til at skrive næste kapitel i denne prestigefyldte konkurrences historie.

Danmark til Bocuse d'Or

 

  • Har sikret stor international opmærksomhed på dansk gastronomi.

  • Fremhæver danske kokkes tekniske niveau, kreativitet og forståelse for sæsonens råvarer.

  • Danmarks topplaceringer har cementeret landet som en gastronomisk topnation.

  • Inspirerer nye generationer af kokke og skaber rollemodeller i branchen.

 

Læs - og find mere information på hjemmesiden for Akademiet for Bocuse d'OR