Nu kan du indstille til årets kokkekonkurrencer 2025
Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025.
19.06.2025

Konkurrencerne, der afvikles af Landbrug & Fødevarer, fejrer det kulinariske håndværk og den gastronomiske innovation, der opstår, når én råvare får lov at spille hovedrollen.
I en tid, hvor dansk gastronomi brager frem på den internationale scene - senest ved den nordiske Michelin-uddeling 2025, hvor danske restauranter blev tildelt hele 52 stjerner, er interessen for lokale råvarer og kulinarisk kvalitet større end nogensinde før. Det mærkes også i konkurrencerne, hvor både bredden og det faglige niveau år for år når nye højder.
" Dansk gastronomi har aldrig været mere levende end nu – og det gælder hele branchen. Vi ser rekordmange Michelin-stjerner, danske topkokke i front på internationale ranglister, og i det mere hverdagsnære segment er niveauet nu også så højt, at vores nabolande virkelig spidser øre. Det skyldes ikke mindst et stærkt fokus på lokale råvarer og den nære produktion – noget de danske kokke mestrer som få. De skaber stor gastronomi med udgangspunkt i det, der gror og produceres omkring dem. Netop derfor er Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer fortsat centrale – det er her, man virkelig viser, hvad man kan, når én råvare får al opmærksomheden" - siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent for gastronomi og foodservice i Landbrug & Fødevarer.
En traditionsrig hyldest til råvaren
Årets ret med gris har været afholdt siden 2011 og har gennem årene cementeret sin position som en markør for faglighed og gastronomisk præcision i kokkefaget - og i år relanceres Årets ret med ost, efter en stærk debut i 2022.
De to konkurrencer vurderes af en skarp fagjury bestående af stjernekokke, madanmeldere og eksperter, som nøje vurderer smag, teknisk udførelse, råvareforståelse og kreativitet.
Indstil en kandidat - og vær med til at sætte smagen i fokus
Har du smagt en ret, hvor alt går op i en højere enhed - og hvor gris eller ost er i centrum? Så er det nu, du kan være med til at hylde de dygtige kræfter i køkkenet. Vinderne kåres i november 2025 ved et stort awardshow i København - en aften, der sidste år markerede sig som en af årets største gastronomiske samlinger.
Kontakt

Læs mere om årets kokkekonkurrencer

Årets ret med gris
Årets ret med gris er en af Landbrug & Fødevarers mest prestigefyldte kokkekonkurrencer, der år efter år tiltrækker nogle af landets dygtigste kokke. Der er åbent for indstillinger frem til d. 19. september 2025.

Årets ret med ost
Årets ret med ost er tilbage og afvikles i samarbejde med Mejeriforeningen. Konkurrencen sætter fokus på ost som smagsgiver i fremtidens grønne menuer. Der er åbent for indstillinger frem til d. 19. september 2025.

Kokkekonkurrencer
Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer hylder gastronomien, kreativiteten og råvareforståelsen med priserne Årets ret med gris og Årets ret med ost. Der er åbent for indstillinger frem til d. 19. september 2025.