Kantineprisen

Landbrug & Fødevarer overrakte Kantineprisen for 21. gang ved kokkekonkurrencen, Sol Over Gudhjem. Sine Andersen & team fra Compass Group ved ALFA WORK, løb med sejren!

Nytænkning, madglæde og en række økologiske ingredienser var i fokus hos alle de tre nominerede til Kantineprisen som blev testet i en afsluttende Cook-Off på Sol Over Gudhjem, hvor et dommerpanel af top-kokke gav de sidste point.

Da alle pointene var blevet uddelt, stod det klart at Køkkenchef Sine Andersen og team fra Compass Group ved ALFA WORK, skulle stå øverst på sejrsskamlen. De leverede den flotteste præsentation, med stor faglig stolthed og velsmag.


De kan nu med Kantineprisen 2024, kalde sig ’Danmarks bedste kantine 2024’. Stort tillykke!

Konkurrencen udføres af Landbrug & Fødevarer og finansieres af Fonden for Økologisk Landbrug samt Next Generation EU.

 

Se pressemeddelelsen, video og billeder fra kåringen af Kantineprisen 2024 herunder

 

Pressematerialer

Forløbet

Kantineprisen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest for at udvikle deres køkken og spiseoplevelse. Kantinekokke vinder mere og mere indpas, og de fortjener mere hyldest for deres mange gastronomiske talenter

 

Alle indstillede inviteres til en præsentationsdag på Axelborg. Juryen udvælger herefter 3 nominerede, der alle får uanmeldt besøg gennem sommeren. På de uanmeldte jurybesøg, vil kantinerne blive bedømt ud fra følgende tre parametre: 

  • Køkkenet – Hvordan arbejdes der med bæredygtighed, økologi og sæson, madspild og arbejdsglæde i køkkenet?

  • Råvarer og/eller leverandører – Hvordan er diversitet, kvalitet og nytænkning i forhold til råvarer og leverandører?

  • Spiseoplevelsen - Er der dialog mellem gæster og køkken og hvilken sensorisk oplevelse får gæsterne?

Igen i år er der fokus på smag, gastronomi og iscenesættelse. Derfor får alle de nominerede muligheden for at dyste med hinanden i egen Cook Off med temaet "Mad til mange", der dystes altså ikke mod Michelin kokke. Derimod er der rig mulighed for at vise holdånd og for at sætte fokus på, hvor fantastisk kantinemad kan være.

Et separat dommerpanel vurderer her, hvordan der arbejdes med den sensoriske oplevelser, der begejstrer gæsterne og smagen sættes i højsædet. Point uddelt i Cook Off, indgår i den samlede score, der udgør året bedste kantine.

Kantineprisen er sat i verden for at hylde de madprofesionelle og gastronomiske stortalenter, som arbejder i Danmarks kantiner. 

 

Kriterier for indstilling

Download alle kriterierne her

 

Her er fagjuryen

Dette års jury består blandt andet af sidste års vinder af Kantineprisen, Stefan Hansen. Ligeledes består juryen af stærke profiler fra nogle af de største brands i det danske fødevaremarked. 

  • Stefan Hansen, Kantineprisvinder 2023, Køkkenchef, Gorrissen Federspiel

  • Lise Søkilde Gantriis, Culinary Lead, Arla Pro DK

    Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown / Friland

  • Lars Verner Christensen, adm. direktør, Gasa Nord Grønt

  • Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

 

Highlights fra Kantineprisens Cook Off 2023

Tidligere vindere

Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice

Anders Nicolajsen

+45 5364 5853 andn@lf.dk

Afd. koordinator

Jane Korsgaard

+45 2552 3091 jko@lf.dk