Den skæres af, hvor brusken slutter fra skinken og i fedtkilen.
Sværen skæres ofte af.
Mørbradklods har et rimeligt stort ben i kødstykket, og det er derfor svært at skære pæne skiver af stykket.
Tilberedningssvind: Ca. 35 %
400 - 800 g mørbradklods salt og peber 2 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr dem med salt og peber.
Varm en gryde op ved god varme.
Brun fedtsiden først.
Brun hurtigt kødet på alle sider, 4 - 5 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner afhængig af grydens størrelse og antal af mørbradklodser.
Kom det brunede kød tilbage i gryden og tilsæt væske.
Lad det koge under låg ved lav varme i ca. 1 time.
De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.
Tilberedningssvind: Ca. 35 %
400 - 800 g mørbradklods salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 1½ time
Rids fedtlaget i fx tern.
Krydr med salt og peber.
Læg kødet i et fad.
Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stå i ca. 1½ time til det er gennemstegt og nemt løsnes fra benet ved hjælp af en kniv. Læg evt. kartofler og rodfrugter i fadet sammen med kødet, så det hele er mørt, når kødet er færdigt.