Tilberedningssvind: Ca. 25 %
Skinkesteg med sprød svær i ovn:
1 - 1,3 kg skinkesteg
1 spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 1 time
-
Rids sværen helt ned til kødet med ½ - 1 cm's mellemrum - undgå at ridse i selve kødet.
-
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
-
Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
-
Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest for at få sværen til at ligge helt vandret.
-
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
-
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Når centrumtemperaturen er 50 grader. Mærk fx med en gaffel om sværen er sprød
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader indtil centrumtemperaturen er 62 - 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 60 - 62 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
-
Stegetid: Ca.1 time.
-
Skær sværene af og del dem. Skær kødet i meget tynde skiver på tværs af kødfibrene.
-
Anret sværene på kødet.
Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur
1 - 1,3 kg skinkesteg
1 spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 1 time
-
Rids sværen helt ned til kødet med ½ - 1 cm's mellemrum - undgå at ridse i selve kødet.
-
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
-
Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
-
Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest for at få sværen til at ligge helt vandret.
-
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
-
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 100 grader.
-
Når centrumtemperaturen er 50 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 62 - 65 grader.
-
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
-
Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn