Porchetta

Porchetta rulles gerne af slag. Tilberedning ved lav temperatur giver et saftigt og mørt resultat, der står i herlig kontrast til sprød svær. Du har uanede muligheder for at sætte smag på din porchetta med fx krydderurter, tørret frugt og grønt og citrus. Klassiske krydderier i porchetta er fennikelfrø, rosmarin og hvidløg.


Skærevejledning

I de senere år er pochetta blevet solgt i Danmark som en kødudskæring med ridset svær og uden ben og brusk. Den er snøret og kan variere en del. Her er nogle eksempler på, hvad en porchetta kan være skåret af:

• Bryst af gris, slag med svær. 
• Bryst af gris, slag med svær og fyld af ¼-½ nakkefilet, ¼ kam med fedtkant af gris eller en mørbrad af gris.
• Hele midterstykket med svær dvs. kam af gris og bryst af gris.

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 35 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn

1- 1½ kg porchetta af bryst af gris, slag
1- 1½ spsk groft salt 

Tilberedningstid: Ca. 2 timer 

• Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. 
• Læg stegen på en rist i bradepanden med bagepapir eller stanniol i bunden. 
• Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i 1 3/4 - 2 timer, til kødet er gennemstegt.
• Er sværen ikke helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader. Vend den nogle gange.

Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur

1- 1½ kg porchetta af bryst af gris, slag
1- 1½ spsk groft salt 

Tilberedningstid: Ca. 2 timer 

• Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. 
• Læg stegen på en rist i bradepanden med bagepapir eller stanniol i bunden. 
• Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 100 grader og steg kødet i 2½ time. 
• Skru ovnen op på 250 grader og steg til sværen er gylden og sprød, og kødet er gennemstegt. 
• Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.