Udskæringer, spisekvalitet og tilberedning

Lær mere om de forskellige udskæringer, spisekvalitet og tilberedning af kylling.

Tilberedning

Kylling kan tilberedes på mange forskellige måder. Få fifs til, hvordan du vejleder dine kunder i tilberedning af kylling, så de får det bedste resultat.

  • Kyllingen er færdig, når låret let kan vrides af, og kødsaften ved låret er klar og kødfarven lysebrun. Så er kyllingen gennemstegt og stadig saftig.

  • Ved tilberedning i ovn skal en kylling stege ved 200 grader i 1 – 1¼ time.

  • For at få sprødt skind på kyllingen, er det vigtigt at den gnides med rigeligt salt.

  • Husk at have fødevaresikkerheden i orden, når du tilbereder kylling: Vask hænder og skift skærebræt og kniv. 

 

Spisekvalitet

Spisekvalitet dækker over mange ting, men hvad gør sig egentlig gældende, når det kommer til kylling? Få styr på det her.

  • God spisekvalitet er karakteriseret ved smag, saftighed og mørhed.

  • Kyllingekød skal være lyst og må kun have en svag lugt.

  • Fodring med fx majs giver mere gult kød og en anden smag.

 

Udskæringsoversigt

For at få den bedste spiseoplevelse, er det vigtigt, at der tages højde for de forskellige udskæringer. Se hvor de enkelte udskæringer kommer fra og hvordan du tilbereder dem.

Find mere viden om de forskellige udskæringer.