06.08.2021
Bælg & business
Vi byder landmænd, virksomheder, grossister, dagligvarekæder og foodservice velkommen til dage med grøn forretning.

Efterspørgslen på lokale plantebaserede fødevarer og drikke stiger, og det skaber nye grønne forretningsmuligheder.
Landmændene vil gerne producere, virksomhederne vil gerne produktudvikle, dagligvarehandlen ønsker flere produkter på hylderne og foodservice efterlyser lokale planteproteiner i køkkenerne.
Men hvordan får vi det til at ske?
Vi har gode bud på mulighederne – men vi har brug for jer! Lad os skabe værdifulde løsninger og grønne cases sammen.
Vælg den dag og lokation, der passer dig.
___________
TID: KL. 10:00-15:30
STED:
16. JUNI Kragerup Gods, Vestsjælland - LUKKET FOR TILMELDING
23. AUGUST Hotel- og Restaurantskolen i Valby (en del af Plantetopmødet)
31. AUGUST Frennegård, Svaneke, Bornholm
14. SEPTEMBER Maltfabrikken og Dråby Søgaard, Ebeltoft*
* I samarbejde med Økologisk Landsforening
PROGRAM
Kl. 10:00 | Tjek-ind og formiddagskaffe |
Formiddag | Introduktion: Den grønne scene |
Hele plante-værdikæden er samlet, og vi kridter banen op. Hvad kommer I hver især med og hvad søger I? Velkommen til en introduktionsrunde, der bliver startskuddet til nye løsninger. | |
Kort & godt: De nyeste indsigter | |
Grønne proteiner er på alles læber. Men hvilken fremtid og hvilke tendenser kigger vi ind i? Vi serverer de nyeste indsigter om planterige-præferencer og forbrug lokalt og globalt. |
|
Tæt på muld og marked | |
Nysgerrig på hvilke grønne proteiner vi kan levere i Danmark? Vi har cases og et Danmarkskort med under armen, og giver jer en konkret indsigt i et marked, hvor flere og flere aktører finder hinanden og bringer grønne proteiner ud på markedet. | |
Quick sensorik: Hvad smager vi? | |
Hestebønner, linser, lupin … det er fortsat nye smage for en stor del af danskerne. Vi har bedt en sensoriker og en kok om hjælp: Hvilke smage er i spil og hvordan får man danskerne til at spise flere bælgplanter? | |
Sensoriske indtryk serveret af en lokal stjernekok. | |
Kl. 12:00 | Frokost |
Eftermiddag | Debat: Planter & næste skridt |
Vi lægger rammen for en debat med dygtige repræsentanter fra hele værdikæden, der har gjort egne erfaringer på det plantebaserede marked. De har ønsket om at bane vejen for grønne proteiner og er klar på at gøre jer klogere på gode løsninger, og diskutere de vigtige næste skridt. |
|
Pause | |
Meet-up | |
Det er tid til at finde løsninger. I smukke locations og med kaffe i koppen går vi i dybden med at få skabt matches mellem jer deltagere for at skabe nye samarbejdsmuligheder. Vi glæder os til en spændende dag i jeres selskab. |
|
Kl. 15:30 | Tak for i dag |
Bag ’Bælg & business’ står Seges, Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landforening samt Food Organisation of Denmark.
Tak til Promilleafgiftsfonden for Landbrug.

Lærke Kirstine Lund
lld@lf.dk - Marked & Ernæring
Sektorchef for planter og planterige fødevarer
Mobil +4520862871
Send e-mail