Grønne proteiner & Business

Vi byder landmænd, virksomheder, grossister, dagligvarekæder og foodservice velkommen til dage med grøn forretning.

 

Efterspørgslen på lokale plantebaserede fødevarer og drikke stiger, og det skaber nye grønne forretningsmuligheder.
Landmændene vil gerne producere, virksomhederne vil gerne produktudvikle, dagligvarehandlen ønsker flere produkter på hylderne og foodservice efterlyser lokale planteproteiner i køkkenerne.


Men hvordan får vi det til at ske?

Vi har gode bud på mulighederne – men vi har brug for jer! Lad os skabe værdifulde løsninger og grønne cases sammen. 

Vælg den dag og lokation, der passer dig.

___________

TID: KL. 10:00-15:30

STED:
16. JUNI Kragerup Gods, Vestsjælland
23. AUGUST Hotel- og Restaurantskolen i Valby (en del af Plantetopmødet)
31. AUGUST Bornholm
14. SEPTEMBER Det grønne museum, Gl. Estrup Herregård, Randersvej 4, Auning*

* I samarbejde med Økologisk Landsforening

 

PROGRAM

Kl. 10:00      Tjek-ind og formiddags-snack

Kl. 10:30      Introduktion: Den grønne scene

Hele plante-værdikæden er samlet, og vi kridter banen op. Hvad kommer I hver især med og hvad søger I? Velkommen til en introduktionsrunde, der bliver startskuddet til nye løsninger.

Kl. 11:00 Kort & godt: de nyeste indsigter

Grønne proteiner er på alles læber. Men hvilken fremtid og hvilke tendenser kigger vi ind i?

Vi serverer de nyeste indsigter om planterige-præferencer og forbrug lokalt og globalt.

Søren Bisp fra Future Farming / Per Vesterbæk og Nina Preus fra Landbrug & Fødevarer

Kl. 11:20 Tæt på muld og marked

Nysgerrig på hvilke grønne proteiner vi kan levere i Danmark? Vi har cases og Danmarkskort med under armen, og giver jer en konkret indsigt i et marked, hvor flere og flere aktører finder hinanden og bringer grønne proteiner ud på markedet. 

Jesper Fog-Petersen fra Økologisk Landsforening/Inger Bertelsen og Mette Damborg fra Innovationscenter for økologisk landbrug

Kl. 11:40 Quick sensorik: Hvad smager vi?

Hestebønner, linser, lupin … det er fortsat nye smage for en stor del af danskerne. Vi har bedt en sensoriker og en kok om hjælp: Hvilke smage er i spil og hvordan får man danskerne til at spise flere bælgplanter?

Analytiker og sensoriker Agnes Qvortrup fra Landbrug & Fødevarer & lokal stjernekok

Kl. 12:00  Frokost

Kl. 13:00      Debat: Planter & næste skridt

Vi lægger rammen for en debat med dygtige repræsentanter fra hele værdikæden, der har gjort egne erfaringer på det plantebaserede marked. De har ønsket om at bane vejen for grønne proteiner og er klar på at gøre jer klogere på gode løsninger, og diskutere de vigtige næste skridt.

Kl. 13:45 Pause

Kl. 14:00      Meet-up

Det er tid til at finde løsninger. I smukke locations og med kaffe i koppen inviterer vi på ”markeds-sprint”, hvor vi går i dybden med at få skabt matches mellem jer deltagere for at skabe nye afsætningsmuligheder. 

Kl. 15:30 Tak for i dag

Vi glæder os til en spændende dag i jeres selskab.

Bag ‘Grønne proteiner & Business’ står Seges, Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landforening samt Food Organisation of Denmark. 

Tak til Promilleafgiftsfonden for Landbrug.

Lærke Kirstine Lund

Lærke Kirstine Lund

Chefkonsulent - Marked & Ernæring

Telefon +4533394419

Mobil +4520862871