Planter i produkter

Landbrug & Fødevarer byder velkommen til en række inspirerende dage for alle producenter af plantebaserede produkter, hvor vi skal blive klogere på sourcing af økologiske råvarer, produktudvikling, smag og kvalitet.

 

HVAD ER 'PLANTER I PRODUKTER'?

Det vælter frem med nye produkter helt eller delvist baseret på planter. Produkterne bliver solgt i detail, i foodservice og i måltidskasser. Der er dog en underrepræsentation af økologiske råvarer i denne kategori. Planter i Produkter skal hjælpe dig som producent af disse produkter til at få flere økologiske råvarer og ingredienser i dit produkt. Projektet består af en interview-analyse af 16 virksomheder og en række arrangementer. Indsigterne fra analysen deles til disse arrangementer, hver sætter fokus på et tema. Læs mere nedenfor og tilmeld dig via formularen i bunden.

 

HVOR OG HVORNÅR?

Tema: Plantebaseret Produktudvikling  

→  9. august 2022, Kl. 10.30-15.00:     

Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sj.

Se hele programmet her.

 

Tema: Sourcing af råvarer

→  12. oktober 2022, Kl. 9.30-14.45:  

Axel Månsson A/S, Grarupvej 15, 7330 Brande

Se hele programmet her.

 

Tema: Smag & kvalitet

→  10 November 2022, Kl. 10.30-15.00:

Timm Vladimirs køkken, Raffinaderivej 10F, 2300 København

 

HIGHLIGHTS FRA DAGENE

9. august – Produktudvikling

  • Hør indsigter fra kvalitativ analyse om udfordringer i produktudviklingen
  • Contempherary fortæller om udvikling af økologisk tempeh på lokale bælgfrugter
  • Isøre Is fortæller om erfaringerne med udvikling af is, baseret på økologiske flækærter
  • Iben Lykke Petersen, Associate professor in plant proteins for food, fortæller om 3 cases, der gør os klogere på planteproteiner i produkter ift. forarbejdning og funktionalitet
  • Networking
  • Forplejning af restaurant MOTA

12. oktober - Sourcing:

  • Markvandring med fokus på nye proteinrige afgrøder
  • Tal med landmanden
  • Mød en grøntproducent som forarbejder sine produkter selv
  • Lær hvad økologien kan for dine produkter
  • Networking

10. november – Smag & Sensorik

  • Se og smag de økologiske råvarer
  • Lær hvilke egenskaber planterne har
  • Hvad kan økologien byde på ift. kvalitet & smag?
  • Lær om tilberedningsmetoder til planter
  • Networking

 

TILMELDING 

Tilmeld dig her eller nedenfor i det grønne felt 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Ebbe Korsgaard fra Landbrug & Fødevarer på ebka@lf.dk 

Projektet er støttet af Fonden for økologisk landbrug. 

Ebbe Korsgaard Andersen

ebka@lf.dk - Marked & Ernæring

Seniorkonsulent, Planter & Planterige Fødevarer

Mobil +4523458905