Planter i Produkter

Landbrug & Fødevarer bød i 2022 velkommen til en række inspirerende dage for alle producenter af plantebaserede produkter, hvor formålet var at blive klogere på sourcing af økologiske råvarer, produktudvikling, smag og kvalitet.


'PLANTER I PRODUKTER' BLEV AFHOLDT MED STOR SUCCES

Planter i Produkter blev i 2022 afholdt med stor succes. Over flere dage blev deltagerne klædt på til at benytte flere økologiske råvarer og ingredienser i deres produkter. De 4 workshops havde fokus på alt fra markedsindsigter, sourcing af råvarer, plantebaseret produktudvikling samt smag og sensorik. Undervejs blev der afholdt faglige og spændende oplæg fra eksperter, og deltagerne gik sammen i gode diskussioner og øvelser på tværs af professioner. 

Få indsigter fra arrangementets afholdelse i de følgende PDF-filer. Den første kan du som fagprofessionel benytte som en eventuel præsentation, hvor de vigtigste indsigter er fremhævet. Den anden fil indeholder det fulde katalog, hvor du kan få merviden og de fulder indsigter fra Planter i Produkter. 

Download præsentationen med de vigtigste indsigter her

Download kataloget med den fulde viden her

Tak for i år! 


PROGRAMMET FOR PLANTER I PRODUKTERS 4 WORKSHOPS

9. august – Produktudvikling

  • Hør indsigter fra kvalitativ analyse om udfordringer i produktudviklingen
  • Contempherary fortæller om udvikling af økologisk tempeh på lokale bælgfrugter
  • Isøre Is fortæller om erfaringerne med udvikling af is, baseret på økologiske flækærter
  • Iben Lykke Petersen, Associate professor in plant proteins for food, fortæller om 3 cases, der gør os klogere på planteproteiner i produkter ift. forarbejdning og funktionalitet
  • Networking
  • Forplejning af restaurant MOTA

27. september - Grønne produkter på markedet (I forbindelse med afholdelsen af Fødevaredagen)

  • Danskernes syn på de plantebaserede produkter
  • Forbrugernes holdning til planteafgrøder og produkter
  • Per Vesterbæk, områdedirektør i Landbrug & Fødevarers analyseafdeling, og Thomas Starcke, gastronomisk konsulent hos Meyers, gør os klogere på plantemadens styrker, svagheder og "reasons to buy"
  • Networking

12. oktober - Sourcing:

  • Markvandring med fokus på nye proteinrige afgrøder
  • Tal med landmanden
  • Mød en grøntproducent som forarbejder sine produkter selv
  • Lær hvad økologien kan for dine produkter
  • Networking

10. november – Smag & Sensorik

  • Se og smag de økologiske råvarer
  • Lær hvilke egenskaber planterne har
  • Hvad kan økologien byde på ift. kvalitet & smag?
  • Lær om tilberedningsmetoder til planter
  • Networking

 

 

HVAD ER PLANTER I PRODUKTER?

Det vælter frem med nye produkter helt eller delvist baseret på planter. Produkterne bliver solgt i detail, i foodservice og i måltidskasser. Der er dog en underrepræsentation af økologiske råvarer i denne kategori. Planter i Produkter blev skabt til dig som producent af disse produkter til at få flere økologiske råvarer og ingredienser i dit produkt. Projektet bestod af en interview-analyse af 16 virksomheder og en række arrangementer. Indsigterne fra analysen deles til disse arrangementer, hver sætter fokus på et tema.

  

Projektet blev støttet af Fonden for økologisk landbrug.