Vild med Sild 2022: Skal du med til events om Nordsøens sølv?

Er du vild med sild? I 2021 blev forbrugerne gennem kampagner og kostråd mindet om, at sild er noget, vi skal spise mere af. Forbrugerne har dog fortsat behov for hjælp til at udforske sildens smag, og derfor inviteres foodservicebranchen i 2022 til en række events om sildens gastronomi.

 

2021 var året, hvor silden svømmede sig tilbage i forbrugernes bevidsthed. Med en central og fremhævet rolle i kostrådene og som hovedrolleindehaveren på årets maddag, blev silden overfor forbrugerne italesat som mere end den klassiske spise ved frokosthøjtiderne, som silden de senere år, er blevet reduceret til.

Sideløbende med kostrådene og maddagen, var 2021 også året, hvor silden nåede ud til forbrugerne gennem kampagnen ’Vild med Sild’, hvor danskerne blev klogere på sildens historiske kontekst, lave klimaaftryk, sundhedsfordele og smagsmæssige muligheder.

Men selvom forbrugerne er blevet bevidste om sildens mange muligheder, så er der stadig en smagsmæssig barriere, og derfor skal særligt foodservice involveres.

Læs også: Nordsøsild har lavt klimaaftryk

”Med kampagnen, er forbrugerne blevet eksponeret for en ny måde at tale om sild på. Silden kan meget mere, end at være førsteviolin på frokostbordene ved højtiderne, men forbrugerne skal fortsat hjælpes og guides i forhold til smagsmæssige muligheder med sild, når det ikke bare hedder jule- og påskefrokost. I den forbindelse har vi brug for særligt foodservicebranchens hjælp”, siger Marketingkonsulent og projektleder for kampagnen, Sebastian Sjöström Veggerby.

Events for foodservice i hele landet
Som en del af Vild med Sild-kampagnen, der er finansieret af en samlet dansk sildebranche og som afvikles af Landbrug & Fødevarer, vil der i 2022 blive afholdt en række events og aktiviteter, der skal involvere aktører fra foodservicebranchen endnu mere i arbejdet med sild og gastronomi.

”Det er væsentligt, at vi får input fra foodservicebranchen. De er som aktører med til at skabe nye smagssammensætninger og madtrends, som spreder sig som ringe i vandet rundt om i samfundet. Det er derfor helt centralt, at vi får dem med på vognen, og derfor afholder vi en række events, hvor aktører fra foodservice kan blive helt skarpe på, hvorfor de skal tage silden med ind i køkkenet”, siger Sebastian Sjöström Veggerby.

Helt konkret afholdes der fire events i løbet af 2022, som du kan komme med til, hvis du er en del af foodservicebranchen. Du kan læse mere om de forskellige events nedenfor.

7. MARTS – MASTERCLASS I KØBENHAVN PÅ KROGS FISKERESTAURANT
Glæd dig til et spændende frokostevent på en udvalgt restaurant i København, hvor I på dagen kommer hele vejen rundt om, hvor fantastisk en råvare silden er. På dagen vil der være oplæg om forbrugeradfærd, ernæring og sundhed, klima og gastronomi, der vil gå dybden med, hvorfor silden skal på tallerkenen – hele året rundt.

Se programmet for København. 

Vil du med til eventet, så kan du tilmelde dig hos Jane Korsgaard på jko@lf.dk, så længer der er ledige pladser. 

14. MARTS – MASTERCLASS I AARHUS PÅ RESTAURANT SUBSTANS
Denne dag kan du glæde dig til et frokostevent på en udvalgt restaurant i Aarhus. Her kan I blive klogere på, hvorfor silden er en råvare, som vi skal afsætte mere af i fremtiden.

På dagen vil der være oplæg om forbrugeradfærd, ernæring og sundhed, klima og gastronomi, der vil gå dybden med, hvorfor silden skal på tallerkenen – hele året rundt.

Se programmet for Aarhus. 

Vil du med til eventet, så kan du tilmelde dig hos Jane Korsgaard på jko@lf.dk, så længer der er ledige pladser. 

24. JUNI – MASTERCLASS I GUDHJEM
Dagen før den prestigefyldte kokkekonkurrence Sol over Gudhjem afholdes en råvareinspirationsdag, hvor de deltagende skal høre om og smage på forskellige, lokale råvarer. Silden er én af råvarerne, der er i fokus på dagen, hvor du blandt andet kan blive klogere på, hvordan den forarbejdes og tilberedes.

Mere information følger, når datoen nærmer sig. Men hvis du er interesseret, kan du skrive til Sebastian Sjöström Veggerby på ssve@lf.dk

2. SEPTEMBER – MASTERCLASS TIL FOOD FESTIVAL
Når Food Festival løber af stablen i efteråret 2022 i Aarhus, skal silden igen på dagsordenen. Landbrug & Fødevarer allierer sig med en kok, der vil vise forskellige anretninger med sild og lange smagsprøver over disken til de besøgende. Der vil desuden blive afholdt et arrangement specifikt for fagfolk, der kan hente inspiration til at inddrage silden i de professionelle køkkener.

Mere information følger, når datoen nærmer sig. Men hvis du er interesseret, kan du skrive til Sebastian Sjöström Veggerby på ssve@lf.dk


Kristian Ploug Grut

krpg@lf.dk - Marked & Ernæring

Seniorkonsulent

Mobil +4530637372