Det spiste danskerne til aftensmad igår

Ny analyse om danskernes aftensmad: Hvis man spørger danskerne om hvad de spiste til aftensmad igår, så svarer de fleste noget med kylling, pizza eller rugbrød. Få de vigtigste indsigterne fra analysen her

Landbrug & Fødevarers analyse har kigget på danskernes aftensmåltider, hvor danskerne bliver spurgt om: hvordan vil du beskrive din aftensmad? Hvilke råvarer indgik i dit måltid? Hvilke af følgende retter spiste du igår? 

 

Her får du de vigtigste indsigter fra den nye analysen om, danskerne aftensmåltider: 

  • "God smag" er oftest sådan aftensmåltidet igår beskrives. Ca. 50% af danskerne beskriver deres seneste aftensmad som noget, der havde ’god smag’, mens 4 ud af 10 beskriver det som hjemmelavet, mættende og/eller nem/hurtig at tilberede. 
  • Kylling, pizza eller rugbrød er de mest populære retter. Og derefter er det oftest burger, bøf og pastaretter der bliver spist. 
  • Grøntsager er næsten altid tilsted (og meget de samme som dagen før). Spørger vi ind til hvilke typer af fødevarer, der indgik i deres seneste aftensmad, er grøntsager på førstepladsen efterfulgt af kød og kartofler. Blandt grøntsagerne var især løg, tomater og gulerødder et populært valg.   
  • 8 ud af 10 fik kød eller fisk/skaldyr igår til aftensmad. Og af kødtyper er det oftest grisekød, oksekød eller kylling, som indgår i aftensmåltidet.
  • For lidt mere end halvdelen er mejeriprodukter en del af aftensmåltidet.

>> Dyk ned i flere af analysens tal her <<