Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025
Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl kalde sig vinder af Årets Ret med Gris 2025. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i spidsen, imponerede juryen med en ambitiøs og tidskrævende servering, der mildest talt fik dommerne til at måbe.
18.11.2025
Vinderretten tog udgangspunkt i hovedet fra tunggris fra Troldgaarden. Det blev først modnet og derefter grillet over åben ild i fem-seks timer, inden det blev langtidsstegt natten over. Det møre kød hvilede, blev plukket og formet til en klassisk sylte, som efterfølgende blev stegt sprødt og serveret med grisetrynekiks, fermenterede jordskokker, kålblomster og timian. Hertil kom kål fyldt med svampe fra Dyrehaven samt en cremet sauce på dashi, fermenterede jordskokker, griseører, gran og fermenterede ramsløg. En servering, der vidnede om håndværk og tålmodighed.
”Vinderretten viste, hvordan man kan tage noget så traditionelt og give det et moderne twist. I år så vi et felt, hvor mange kokke har valgt et mere enkelt og råvarefokuseret køkken med stor respekt for den gode smag – og vinderen demonstrerer netop det. Det er første gang i konkurrencens historie, vi uddeler fuldt hus i bonuspoint. Det var en ret i absolut særklasse, der løfter grisens gastronomiske potentiale til nye højder,” - fortæller Anders Nicolajsen, der er chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice i Landbrug & Fødevarer.
Udover titlen vandt køkkenchef Bendix Sixhøj Laursen og hans team en check på 30.000 kroner, der blev overrakt af Mette Gammicchia, der er afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.
"Det er superdejligt at vinde! Kæmpe forløsning - vi har kæmpet for det i 2 år - så at få lavet noget der bare fungerede denne gang, det er fantastisk - og skønt at det kan lade sig gøre,” – Udtaler Bendix Sixhøj Laursen.
Du kan læse mere om Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer på www.åretsretmed.dk eller følge med på Instagramprofilen @gastroevents_lf.
Alle fem nominerede restauranter til Årets ret med gris 2025 var:
-
Brasserie Carl, Skodsborg
-
Harlo & Meyer, København
-
Norrlyst, København
-
Fakkelgaarden, Kruså
-
Tri, Vestervig
De 6 jurymedlemmer er:
-
Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder v. TV2)
-
Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder v. Whiteguide, Børsen & Politiken)
-
Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
-
Daniel McBurnie, (kok og køkkenchef)
-
Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
-
Anders Nicolajsen (chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, Landbrug &
Årets ret med fris 2025 er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og finansieret af Norma og Frode S. Jacobsens Fond.
Kontakt
Læs mere
Kokkekonkurrencer
Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer hylder gastronomien, kreativiteten og råvareforståelsen med priserne Årets ret med gris og Årets ret med ost. De nominerede i begge kategorier er nu fundet!
Årets ret med gris
Årets ret med gris er en af Landbrug & Fødevarers mest prestigefyldte kokkekonkurrencer, der år efter år tiltrækker nogle af landets dygtigste kokke. De nominerede er nu fundet!
Om Årets ret med gris
Årets ret med gris fejrer det kulinariske potentiale i grisekød. Her er det de håndværksmæssige teknikker, udskæringer i særklasse og evnen til at skabe velsmag og fortælling med lokale råvarer, der er i centrum. En konkurrence, hvor gastronomien får lov at folde sig ud – med grisen som hovedrolle.
Se alle vinderne gennem årene
På siden her finder du et samlet overblik over vindere og tidligere års vindere af Årets ret med gris.