Se alle vinderne gennem årene
Slagterprisen er uddelt siden 2000. Du kan se de sidste 6 års vindere her.

Tidligere vindere
Årets Slagterpris blev uddelt på Fødevaredagen 2024 på Hindsgavl Slot. Vinderne blev:
Privatslagter - Det unge slagtertalent
Ida Schellerup Andersen, C.S. Pølsemageri
Vandt for sin store faglige dygtighed, passion for håndværket og evne til at inspirere som rollemodel for nye talenter.
Ida Schellerup Andersen, vinder i kategorien 'Privatslagter - det unge slagtertalent', udtaler: "Jeg er meget glad og lettet! Vi har vidst, at vi var nominererde siden slutningen af maj, og vi har været spændt siden da! Det er en stor pris, som jeg nu kan dele med resten af virksomheden - den skal fremvises ved disken, lige ved siden af trøflerne!" - Siger Ida og viser trofæet frem.
Leif Wilson Laustsen, administrerende direktør i FødevareDanmark, tilføjer: "Slagterprisen er en fremragende mulighed for at vise de unge, hvilke spændende karrieremuligheder slagteruddannelsen tilbyder. Vi har i FødevareDanmark blandt andet afholdt lederkurser, studieture og medaljefest. Ved at modernisere uddannelsen håber vi at tiltrække flere unge til slagterfaget. Slagterprisen 'Det unge slagtertalent' er vigtig, fordi den sætter fokus på og hylder eleverne – fremtidens slagtermestre."
Super- og hypermarked
Lennart Ilkær Therkelsen, Bilka Vejle
Blev hædret for sin stærke ledelse, dedikation til teamudvikling og fokus på at fremtidssikre slagterfaget i detailhandlen.
Slagtermester Lennart Ilkær Therkelsen fra Bilka i Vejle, vinder i kategorien 'Super - og hypermarked', udtaler: "Selvom det er mit navn på prisen, ser jeg det som en pris VI har vundet. Det betyder rigtig meget for mig, og selvom det er en stor personlig anerkendelse, er det vigtigt for mig at understrege, at man ikke vinder alene. Jeg er oprigtigt glad og stolt på teamets vegne!"
Peter Bendixen, Vice President Nordic Sales hos Danish Crown, siger: “Højkvalitetsfødevarer og gode madoplevelser er vigtige for Danish Crown - og de er fundamentet for vores branche. Slagterprisen hylder det håndværk, der ligger bag ved de gode forbrugeroplevelser. Slagterprisen er vigtig fordi det giver anledning til at fremhæve de bedste af de bedste, som er med til at give den ekstraordinære indkøbs- og madoplevelse. Samtidig kan Slagterprisen være med til at give inspiration til andre butikker, så vi hjælper hinanden med kontinuerligt at hæve niveauet.”
Slagterprisen 2023
2023 var et turbulent år. I Landbrug & Fødevarer oplever vi, at mange af vores medlemmer er usikre på fremtiden og løbende må tilpasse produktion og ressourceanvendelse. Samtidig er der også store omstruktureringer i dagligvarehandlen. Flere er på vej ud af markedet og andre skifter til nye koncepter.
Landbrug & Fødevarer tog derfor en timeout fra tre af vores fødevarepriser i 2023.
Vi er heldigvis stærk tilbage i år 2024 med nye koncepter, som bidrager til at skabe synlighed, anerkendelse af fagligheden og det innovative.
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’ (venstre side)
Slagtermester Christian Steen Hansen, Salling Super, Aarhus
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’ (højre side)
Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen
Slagterprisen 2022
I et stærkt felt med hård konkurrence var det i sidste ende Salling Super i Aarhus og Slagter Munch fra Skagen, der kunne smage sejrens sødme og lade sig hylde på Fødevaredagen 2022.
Vinder af Slagterprisen 2021, Super- og hypermarkeder
Moderne slagtere
Slagterfaget er under udvikling, men holder også traditionerne i hævd. Det er ikke nok at kunne levere udskæringerne – man skal også kunne forædle kødet til lækre produkter og hjælpe kunderne med at sammensætte måltider. Det skal man i hvert fald kunne, hvis man skal vinde Slagterprisen 2021.
- Hvis man skal vinde Slagterprisen kræver det selvfølgelig et meget højt slagterfagligt niveau, hvilket også skinner igennem hos alle de nominerede. Men det kræver også, at man skiller sig ud fra mængden ved at være fremsynet og tænke i nye baner. Kunderne forventer bedre kød og nemmere løsninger, og samtidig er et fokus på oprindelse en vigtig del i fortællingen om den gode, danske slagter, siger Chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer, Eva Kunnerup Mohrsen, som sad i juryen.
Juryen lagde især vægt på, at vinderne udviser ekstraordinært godt håndværk, har egen produktion af spændende kødprodukter, sammensætter måltidsløsninger og som samtidig har kvalitet og råvarer i centrum.
De bedste håndværkere hædres
Slagterprisen er opdelt i to kategorier: kategorien for Super- og hypermarkeder og kategorien for Privatslagtere. Prisen hylder de slagtere, der formår at inspirere kunderne til bedre oplevelser med kød. Fælles for de nominerede er den store passion for slagterfaget, hvilket også skinnede igennem ved juryens besøg i butikkerne.
Det var også to stolte vindere, som kunne modtage priserne som årets slagtere til stående klapsalver fra en sal fyldt med fødevarebranchens fremmeste folk:
- Det er helt fantastisk at vinde - det er helt overvældende. Jeg vil gerne sige tak til Thomas, der har været min makker i 3 år . Jeg vil også gerne takke mine kollegaer, butik og købmand for deres fantastiske arbejde. En ekstra tak til Thomas, der er vores fagkonsulent- du er der altid, når vi har spørgsmål, siger slagtermester Benny fra Sæby.
BILLEDE MANGLER
Vinder af Slagterprisen 2021, Privatslagtere
- Det er dejligt at vinde. Vi er stolte over at blive anerkendt. Vi har et godt og fast personale, som man altid kan regne med. Vi er nysgerrige og vi er ikke bange for at prøve noget nyt - det er vigtigt at tro på sine egne evner, siger slagtermester Jacob fra Kalundborg.
NOMINEREDE
De nominerede var:
I kategorien ’Privatslagtere’
- Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum
- Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg
- Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them
I kategorien ’Slagtere i supermarkeder/hypermarkeder’
- Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen Asnæs
- Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby
- Slagtermester Claus Johansen, Bilka Randers
(Claus Johansen, Bilka Randers har fået nyt job uden for Bilka, og derfor har Bilka Randers trukket sig fra nomineringen)
Fra venstre: Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg og Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.
Hvis du ville betjenes af landets bedste slagtere i 2020, så skulle du forbi København og Frederiksberg. Det var den klare konklusion, efter at vinderne af Slagterprisen 2020 blev fundet.
Nærmere bestemt skal du besøge slagtermester Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg og slagtermester Christian Balle fra Meny i Domus Vista på Frederiksberg. De er nemlig kåret som henholdsvis den bedste private slagter og den bedste slagter i et dansk supermarked.
Prisen som årets bedste slagter uddeles hvert år på Fødevaredagen, der er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og fødevarebranchen.
Slagteren anno 2020 skal kunne en del mere end skære i kødet. Man skal også have viden om hele måltidet, fremstille lækre måltidsløsninger og vejlede kunden til et godt resultat hjemme i køkkenet. Alt det har en jury bestående af fagfolk og en ’mystery shoppere’ bedømt ved uanmeldte besøg hos de syv nominerede.
De to vindere kan nu rejse fra Hindsgavl Slot ved Middelfart med en flot anerkendelse i bagagen, mener jurymedlem og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer Hanne Castenschiold.
- Det har været kendetegnende for årets nominerede, at der er et højt fagligt niveau og masser af inspiration at hente. Det gælder både for så vidt angår kød som pølser og frokost- og middagsretter. Vinderne skiller sig ud ved at være ekstra dygtige på alle parametre.
Hos Slagter Friis er man med på de nyeste trends indenfor måltidsløsninger og convenience og gør en ekstra indsats for at vejlede kunden bedst muligt. Derfor varmede prisen meget, da Peter Lindholm Nielsen stod på scenen til prisoverrækkelsen.
- Det er sindssygt og vildt fedt. Det har været det hele værd, for det kræver jo meget arbejde at skabe en forretning. Det at være Danmarks bedste slagter betyder også, at man har Danmarks bedste medarbejdere. Det var et rigtig stærkt felt med dygtige kolleger. Derfor er jeg også ekstra stolt over at have vundet, siger Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg.
Hos Meny i Domus Vista ikke langt fra Slagter Friis er glæden også stor.
BILLEDE MANGLER
Hele holdet fra Meny i Domus Vista på Frederiksberg. I midten: slagtermester Christian Balle. Til højre: Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.
- Det er jo fantastisk og jeg er megaglad! Vi byggede butikken om for tre år siden. Dengang ville købmanden give et løft til slagterafdelingen, og derfor er det fantastisk, at stå her i dag efter en lang rejse. Jeg har et super godt team omkring mig, som jeg er utrolig stolt af, siger slagtermester Christian Balle fra Meny Domus Vista.
Som følge af COVID-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt. Uddelingen af de traditionsrige fødevarepriser blev dog vanen tro overrakt på selve Fødevaredagen.
De nominerede var:
I kategorien ’Privatslagtere’
Peter Lindholm Nielsen, slagtermester, Slagter Friis, Frederiksberg
Andreas Blom, mestersvend, Slagter-Riget, Aarhus
Rikke Juulsgaard Lauridsen og Morten Ramsing, slagtermestre, Fruehøj Slagter, Herning
I kategorien ’Slagtere i supermarkeder/hypermarkeder’
Christian Balle, slagtermester, Meny Domus Vista, Frederiksberg
Christian Steen Hansen, slagtermester, Salling Super, Aarhus
Slagterprisvinder 2019 i kategorien 'Supermarkedslagter', her sammen med direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer
Jacob Nielsen, Meny Mågebakken i Odense, og Henrik Christiansen, Slagter Christiansen på Fanø, er landets bedste slagtere. Det stod klart, da de – under hyldest af kollegaer fra hele den danske fødevarebranche – fik overrakt Slagterprisen på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen.
Hos Meny på Mågebakken blandes krydderierne selv. Det er vigtigt for at sikre, at kødet får den helt rigtige smag. Og hos Slagter Christiansen modnes spegepølser og højreb til den helt store guldmedalje. Her er holdninger til kødet. Og også til, hvordan det skal behandles for et optimalt resultat.
De to vindere er blandt syv nominerede, som er blevet målt og vejet af en dygtig fagjury og en ’mystery-shoppere’. Begge har været på uanmeldte besøg hos de nominerede, hvor de nøje har vurderet butikkernes performance indenfor håndværk, kundebetjening, sortiment og iscenesættelse.
Slagteren skal levere alle elementer til måltidet
Slagterprisen er i år blevet uddelt for 20. gang. Og der er sket meget inden for feltet de sidste 20 år. For at vinde Slagterprisen anno 2019, skal slagterne ikke kun være eksperter i kød. De skal kunne vejlede og betjene kunderne om hele måltidet.
Jurymedlem og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Vickie Enné Ryge, siger:
”Der har været en tendens blandt årets nominerede, til at tænkes i hele måltider. Selvom det er en Slagterpris vi taler om, vokser branchens fokus på supplerende råvarer og tilbehør. Kunden skal gå hjem fra slagteren med alle elementer til måltidet. Og det er et punkt, hvor begge årets vindere i høj grad er med på beatet.”
Stolte vindere
Det var to stolte vindere, der kom på scenen på Fødevaredagen, og modtog deres trofæ som vindere af Slagterprisen, henholdsvis i kategorierne Slagtere i super- og hypermarked og Privatslagtere.
”Det er helt vildt, det her! Jeg er utrolig glad på personalets vegne. Og selvfølgelig også på mine egne; det er noget, vi sammen har kæmpet for at opnå i mange år,” siger Jacob Nielsen, der er slagtermester hos Meny Mågebakken i Odense og vinder i kategorien Slagtere i super- og hypermarkeder.
BILLEDE MANGLER
Slagterprisvinder 2019 i 'Privatslagterkategorien', her sammen med direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer
Glæden var også stor hos Slagter Christiansen fra Fanø:
”Jeg er megastolt over at have vundet den her pris. Det er virkelig dejligt, at der er nogen, der lægger mærke til, at man gerne vil gøre en forskel,” siger slagtermester Henrik Christiansen, vinder i kategorien Privatslagtere.
Slagterprisens jury bestod af:
Benny Jepsen, ferskvarechef, Dagrofa
Thomas Degn, chefslagtermester, Bilka, Salling Group
Christian Friis, faglærer, ZBC, Slagteriskolen, Roskilde
Mark Purkær, slagtermester, Slagter-Riget, Aarhus
Bjarke Jensen, slagtermester, Slagter-Riget, Aarhus
Sabina Christensen, Key Account Manager, Tulip Food Company
Henrik Andersen, konsulent, Danish Crown Beef
Vickie Enné Ryge, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
For yderligere information, kontakt:
Linda Gjaldbæk, pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, tlf.: 26 84 28 80 eller mail: lghj@lf.dk
NOMINEREDE
De nominerede i kategorien ‘Slagtere i supermarkeder/hypermarkeder’ var:
SuperBrugsen, Hinnerup - Slagtermester Anders Peter Arthur Rasmussen
Føtex, Horsens - Slagtermester Hanne Vilhelmsen
MENY Mågebakken, Odense - Slagtermester Jacob Nielsen
Bilka, Randers – Slagtermester Claus Bak Johansen
De nominerede i kategorien ‘Privatslagtere’ var:
Slagter Kirkeby, Skjern - Slagtermester Michael Kirkeby
Kødsnedkeren i Vejby - Slagtermester Flemming Bisp Høeg
Slagter Christiansen, Fanø – Slagtermester Henrik Christiansen
Slagterprisen er finansieret af Svineafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden
Mere om Slagterprisen

Om Slagterprisen
I år markerer Slagterprisen sit 25-års jubilæum. Læs om Slagterprisen og hele forløbet her.
Download
Indstillinger & kriterier
Der er åbent for indstillinger til Slagterprisen frem til d. 23. maj. Læs om kriterier og indstil din kandidat.
Download
Pressematerialer
Her finder du alt relevant materiale, pressemeddelelser, logopakker og vinderbilleder.
Download