Broccoli

Broccoli er en sort af Brassica Oleracea der omfatter bl.a. grønkål, kålrabi, blomkål og rosenkål. Broccoli har vundet stor popularitet i Danmark de seneste år især på grund af det høje vitaminindhold. Broccoli kan spises rå, men smager også godt hvis den koges eller dampes i kort tid. Ofte bruges bukketerne udelukkende, men stokken kan også anvendes ved at stege, koge eller juice den, så madspild undgås.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om broccoli

 

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin C 
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Vitamin K
  • Folat
  • Folat
  • Fibre
  • Fibre
  • Kalium
 
  • Mangan
 
  • Pantothensyre
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Broccoli er en helsespise og den krøllede kål er en bombe af gode sager, som gavner både knogler, hud og nervesystemet. 

 

 

Vitamin C

  • Bidrager til nervesystemets normale funktion
  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder

Vitamin K 

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Kalium

  • Bidrager til en normal muskelfunktion
  • Bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk

Mangan

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med broccoli