Champignon

Almindelig have-champignon vokser vildt i Danmark og er ofte den svamp der anvendes i det danske køkken. Champignon er let tilgængelig i supermarkeder og kan købes som både hvide og brune. De har en mild smag og kan tilføje umami-smag til en ret. De kan både steges for sig selv eller indgå som en del af en ret.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om champignon

 

Kilde til

Højt indhold af

  • Biotin
  • Biotin
  • Folat
  • Kobber
  • Kalium
  • Niacin
  • Kobber
  • Pantothensyre
  • Niacin
  • Riboflavin
  • Pantothensyre
 
  • Riboflavin
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.


Sundhedsanprisninger

Champignon er gode for synet, håret og blodtrykket. 

 

 

Biotin

  • Bidrager til at vedligeholde et normalt hår

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion 

Kalium

  • Bidrager til en normal muskelfunktion
  • Bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk

Kobber

  • Bidrager til nervesystemets normale funktion

Niacin

  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Riboflavin

  • Bidrager til at vedligeholde et normalt syn
  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

 

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger


 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med champignon