Græskar

Græskar er en planteslægt under græskar-familien, som består af ca. 13 arter. Græskar findes i mange former og farver, men det især hokkaido græskar og butternut squash der anvendes i de danske køkkener. Græskar kan bages i ovnen, steges på panden, indgå som en del af en gryderet eller bruges til græskarsuppe.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om græskar

 

Kilde til


  • Folat

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

 Sundhedsanprisninger

 

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med græskar