Gulerod

Guleroden tilhører skærmplantefamilien og er en toårig plante. Den er en udbredt grøntsagsafgrøde i store dele af verden og er en af de vigtigste grøntsager i Danmark. Gulerodens orange farve skyldes stoffet betacaroten, som kroppen kan omdanne til A-vitamin. Gulerødder er en hyppig spise i Danmark og bruges i alt fra gryderetter til boller og kager.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om gulerod

 

Kilde til

Højt indhold af

  • Vitamin A 
  • Vitamin A
  • Vitamin K
  • Fibre
  • Folat
 
  • Fibre
 
  • Mangan
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Gulerod indeholder gode sager, som gavner både knogler og immunsystem.

 

 

Vitamin K

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion 

Mangan

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

 

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med gulerod