Hvidkål

Hvidkål er en afart af have-kål og er en af vores ældste grøntsager. Hvidkål kan snittes fint og kommes i salater eller supper og bruges i gryderetter. Derudover kan hvidkål dampes, koges, sauteres eller steges.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om hvidkål

 

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin C
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Vitamin K
  • Folat
  • Folat
  • Fibre
  • Fibre

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Hvidkål er en alsidig grøntsag, som kan bruges i et hav af retter, og gavner blandt andet nerve- og immunsystemet, blodkar, hud samt knogler og tænder.  

 

 

Vitamin C

  • Bidrager til nervesystemets normale funktion
  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder

Vitamin K

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Folat bidrager til immunsystemets normale funktion

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med hvidkål